Sidebar Menu

Datum objave: 13. Kolovoz 2020

PRIJEM ZA ZLATNOG KNINSKOG ATLETIČARA / Marko Čeko najavio nastup na Dijamantskoj ligi što mu je životni san

Diana Ferić
Diana Ferić

Kninskog atletičara Marka Čeku i njegovog trenera Dražena Lasića, u povodu ostvarivanja njegovog vrhunskog sportskog rezultata, primio je danas zamjenik župana Nikola Blažević, u društvu glavnog tajnika Zajednice sportova Šibensko-kninske županije Ante Tanfare.

Dvadesetogodišnji član Atletskog kluba „Sveti Ante“ iz Knina, Marko Čeko, na Prvenstvu Hrvatske u atletici, održanom 8. i 9. kolovoza u Zagrebu osvojio je tri zlatne medalje i to na 100 i 200 metara, te u skoku u dalj.

Marko Čeko je tako postao prvak Hrvatske na 100 metara s osobnim rekordom od 10.46 sekundi, na 200 metara (20.76 sekundi) i u skoku u dalj, također s osobnim rekordom, ali i rekordom prvenstava Hrvatske od 8,04 metara.

„Marko Čeko ostvario je vrhunski sportski rezultat na kojem čestitam njemu i njegovom treneru Draženu Lasiću. Jako dobro poznajem Markov sportski put i najviše od svega me veseli što je ostao ovako skroman i dobar mladi čovjek, kako ga uči njegov trener i kako su ga njegovi roditelji odgojili. Želim im puno uspjeha i ovakvih sjajnih rezultata u daljnjem radu, te da ostvare ciljeve koje su si zadali, a Šibensko-kninska županija će, kao i dosada, kroz programe javnih potreba u sportu nastaviti pratiti i podržavati njihov rad“, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević i uručio im simbolične poklone.

Marko Čeko zahvalio je zamjeniku župana na čestitkama najavivši svoj nastup na Dijamantnoj ligi, koja će se održati krajem kolovoza u Stockholmu.

„Nastup na Dijamantnoj ligi jedan je od mojih životnih snova, koji će se uskoro ostvariti. Sljedeći cilj mi je plasirati se na Olimpijske igre 2021. godine u Tokiju i tamo ostvariti što bolji rezultat“, kazao je Marko Čeko.

Zamjeniku župana na prijemu je zahvalio i trener Dražen Lasić naglasivši kako im puno znači što je njihov rad prepoznat i što imaju podršku Šibensko-kninske županije i Grada Knina koje na najbolji mogući način predstavljaju diljem Europe i svijeta.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.