Sidebar Menu

Datum objave: 24. Studeni 2019

MALCI GENIJALCI: Šestogodišnji Ivano Močić okitio se zlatom na šahovskom turniru za kadete u Sesvetama

Diana Ferić
Diana Ferić

Šestogodišnji Šibenčanin Ivano Močić, učenik prvog razreda OŠ Brodarica i član Šahovskog kluba Šibenik bio je prvi među natjecateljima svog godišta na 4. šahovskom turniru za kadete Sesvete 2019., a u ukupnom poretku bio je 11. Šahom se počeo baviti prije nekoliko mjeseci, kada se učlanio u ŠK Šibenik, a prošlog tjedna je osvojio srebro na turniru u Splitu koji mu je bio i prvi turnir na kojem je nastupio tako da je očito riječ o vrlo talentiranom djetetu.

"Na ovom turniru u Sesvetama, koji je bio odlično organiziran, nastupila su četvorica naših članova i svi su postigli dobre rezultate. Uz Ivana tu su i braća Ivan i Josip Fridrich i Leon Vlainić, a sveukupno je bilo 150 natjecatelja. Ivano je osvojio 4 poena u šest partija. U našoj školi šaha je oko 15 -tero djece Ivanova uzrasta, sastajemo se svake subote pa je ovo prilika i da pozovemo svu djecu koja žele naučiti igrati šah i okušati se u tom sportu", kazao nam je Branko Vlaić, voditelj šahovske škole u ŠK Šibenik.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.