Sidebar Menu

Datum objave: 14. Listopad 2019

Šibenčani najbolji na Međunarodnom petanque turniru u Šibeniku među brojnim ekipama iz Europe

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivan Lambaša i Marijan Mrša Sale iz Petanque kluba "Šibenik" osvojili su prvo mjesto na Na Međunarodnom petanque turniru - u disciplini parovi, održanom jučer u Šibeniku. Nastupilo je 29 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije i Švedske. Drugo mjesto u osvojili Matts i Olof iz švedskog Petanque kluba "Lillens Vanner",a treći su bili Saša Kovač i Krešmir Ivančević iz Petanque kluba Dalmatino. U disciplini trojke nastupilo je 16 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije i Švedske. Prvo mjesto su osvojili Milenko Mrša, Nikola Knežić i Ivica Samodol iz Petanque kluba "Dalmatino". Drugo mjesto u osvojili Maike Paustian, Sylvi Voss i Buffy Hrllbusch iz njemačkog Petanque kluba "Neido". Treće mjesto su osvojili Milan Gnjidić, Edi Trlaja i Branka Bilandžija iz Petanque kluba Dalmatino.
Petanque je vrsta boćarske igre, čiji korijeni potječu iz Francuske, a prvi puta se spominje početkom 20 stoljeća. Igra je zastupljena u cijeloj Europi (43 zemlje) i u svijetu (104 zemlje).
 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.