Sidebar Menu

Datum objave: 07. Listopad 2019

Mladi šibenski jedriličari sedmi među 56 ekipa na jedriličarskom prvenstvu u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Kompletiran je prvi dio jedriličarskog tjedna D-MARIN Supreme Match Race Sailing Week Šibenik. Po prekrasnom danu, s burom od 7 do 15 čvorova, jučer je završeno veliko finale European Match Race Toura, priopćili su iz JK Val.

Nakon sedam regata, koje su u veljači krenule iz Šibenika, a nastavile se u Crnog Gori, Austriji, Rumunjskoj, Švedskoj, Poljskoj i Italiji, te su se proteklog vikenda vratile pred šibensku rivu, poznati su i konačni ovogodišnji pobjednici.

Veliko finale u Šibeniku osvojila je posada švicarskog kormilara Erica Monnina, koji su u finalu rezultatom 3:1 pobijedili Francuza Maximea Mesnila i njegovu ekipu. Treće mjesto zauzeli su Danski s Emilom Kjaerom na čelu, koji su u "malom finalu" bili bolji od posade Slovenca Dejana Preserna. Na petom mjestu je Patryk Zbroja iz Poljske, šesti je njegov sunarodnjak Piotr Harasimowitz, hrvatska posada predvođena Markom Smolićem bila je sedma, a osmi je Slovenac Bojan Rakar.

U ukupno poretku nakon sedam regata i šibenskog finala prva je danska posada s kormilarom Emil Kjaerom, drugi je Poljak Patryk Zbroja, a treći Švicarac Eric Monnin. Hrvatska posada Marka Smolića, inače svi članovi šibenskog Vala, zauzela je sedmo mjesto. Treba napomenuti da je na cijelom touru nastupilo 56 posada, stoga je sedmo mjesto mladih šibenskih jedriličara prilično značajan rezultat.

Što se juniorske U23 konkurencije tiče, i tu je u ukupnom poretku prvo mjesto zauzeo Danac Emil Kjaer, naš Marko Smolić je drugi, a Šveđanin Måns Holmberg treći.

 

EMRT 2019 ŠIBENIK

Rezultati finala

1. Eric Monnin (SUI)

2. Maxime Mesnil (FRA)

3. Emil Kjaer (DEN)

4. Dejan Presen (SLO)

5. Patryk Zbroja (POL)

6. Piotr Harasimowitz (POL)

7. Marko Smolić (CRO)

8. Bojan Rakar (SLO)

 

EMRT 2019 ŠIBENIK

Ukupni poredak

1. Emil Kjaer (DEN)

2. Patryk Zbroja (POL)

3. Eric Monnin (SUI)

 

EMRT 2019 ŠIBENIK

Ukupno - U23

1. Emil Kjaer (DEN)

2. Marko Smolić (CRO)

3. Måns Holmberg (SWE)

 

Jedriličarska uzbuđenja u šibenskoj zaljevu se nastavljaju. U četvrtak počinje Europsko match race prvenstvo, odnosno D-MARIN EUROSAF Match Race Open European Championship 2019. Na njemu će nastupiti 12 posada, od kojih je deset pozvano na temelju plasmana na svjetskoj match race ljestvici, a dvije su posade (domaćeg kormilara Marka Smolića i bivšeg europskog prvaka, Francuza Peirre-Antoinea Morvana) dobile "wild card" pozivnicu.

Svečano otvorenje Europskog prvenstva bit će na tvrđavi Barone 9. listopada, start prve utrke je 10. listopada. Dvanest kormilara koji će se boriti za europski vrh su: Eric Monnin (Švicarska), Maxime Mesnil (Francuska), Ettore Botticini (Italija), Partyk Zbroja (Poljska), Mati Sepp (Estonija), Dejan Presen (Slovenija), Simon Bertheau (Francuska), Vladimir Lipavsky (Rusija), Jeppe Borch (Danska), Emil Kjaer (Danska), Peirre-Antoine Morvan (Francuska) i Marko Smolić (Hrvatska).

 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.