Datum objave: 04. Lipanj 2019

Svjetsko prvenstvo po ORC-u u šibenskom akvatoriju sutra možete gledati iz blizine

Diana Ferić
Diana Ferić

Atraktivno svjetsko  jedriličarsko prvenstvo po ORC-u, koje se održava u šibenskom akvatoriju, možete sutra pratiti iz blizine, s broda za gledatelje koji polazi s rive u 11 h, odlazi na regatno polje i vraća se u Šibenik oko 16 h.

Za karte se možete javiti u Regatni ured u prostoru Galerije Gradskog muzeja.

Na tom prvenstvu sudjeluje 1200 natjecatelja na 117 brodova u tri klase, sve u organizaciji šibenskog Jedriličarskog kluba Val i grada Šibenika te pod generalnim sponzorstvom D-Marin Mandalina .

Prvog dana jedrenja, u ponedjeljak 3. lipnja, svi su brodovi u jutarnji satima isplovili na more kako bi započeli prvu regatu, 100 milja navigacije za koju je predviđeno 42 sata za njeno okončanje. Tijekom današnjeg dana očekuje se povratak flote koja je na vezu u D-Marin na Mandalini i na šibenskoj rivi, a sutra kreću ponovno na regatno polje.
U srijedu i četvrtak jedrit će se južno od Zlarina i to će biti "jedrenje po štapu" dok će u petak biti jedna kraća navigacija s rokom od 12 sati. Subotu će se održti još jedno "jedrenje po štapu", a u 18 sati u D-Marinu u Mandalini biti proglašeni pobjednici.
 

Iz kategorije: Sport