Datum objave: 02. Studeni 2018

POST FESTUM: Ovaj Šibenik prvoligaškog je kalibra i reflektira na plasman u Prvu ligu

Diana Ferić
Diana Ferić

Dojmovi se sliježu. Ono uvreda s tribina međusobno, potrpano je pod folklor. I upaljač u Juranovića. Ma ništa za to, makar ga je sudac odnio delegatu. Upaljač. Nek se nađe.
Hajduk s uzdahom olakšanja, prošao je, uf, a uru s igračem više. Jedva prošao. Ali zasluženo. Nanizao je more udarca, Labrović 17 obrana, dva su torpeda izbliza presudila. Said-Jurić spas u zadnji čas.
Šibenik uvjeren da je na putu prvoligaškog povratka (samo što je Branko Karačić preuzeo Varaždin, kojeg se u Šibeniku sjećaju po - najboljem, pa ih to malko brine). Ali su hajduka i te kako namučili i to je vrijedno zadovoljstva, piše Slaven Alfirević u Slobodnoj Dalmaciji.

Kad se golovi dogode u 86., odnosno 119. minuti, uvijek je to sreća, ali Hajduk je zaslužio konačan osmijeh Fortune. Nediljko Labrović je uz Marka Bulata pokazao svu raskoš šibenskog talenta. Vjeru u prvoligaški iskorak. Labrović je upravo navršio 19. rođendan, iz Glavica je ka’ i valjda i svaki Labrović, a Bulat ima 17... Josin sin. Bulata Jose, Hajdukova prvotimca krajem devedestih. I o njima će se sigurno tek puno pričati.
Hajduka je pak izvukao - Stanko Jurić, hajduk Stanko opet se pokazao bitnim, kao u Sofiji primjerice. Taj mladić daje važne golove, a igra - primjerno. Borbeno. Stigne posvuda.

Juriću je balun dodao – Ismajli. Još jednom otkriće trenera Vulića. Dobar u obrani, sad je pomogao i napadu.
Kaže Vulić, izdržimo još ovo nešto kola, a onda nam trebaju pojačanja. Jedno je u Ismajliju već pronašao. I u Juriću. Neka još bolje pregleda ormar, ima li još štogod i u svlačionici B momčadi, ne vjerujemo da Saši Bjelanoviću Jasmin Huljaj dade dublje posegnuti u džep. Kakva pojačanja...
Pegula Ivanovski

Šibenik je poveo autogolom Ivanovskog. Prekid je skrivio Tudor, kako se to kaže sasvim nepotrebno. I onda autogol Ivanovskog. Kakav Pegula. Taman na svoj rođendan, umjesto u gol Šibenika, pogodio je Blaževićevu mrežu. Zla sreća. Trudio se beskrajno, ali ne ide mu, pa ne ide. Ima li još strpljenja za momka iz Bitolja? Mora bit, zaslužio je koliko se bori.

Hajduk se mučio, bila je to prava uvertira za hajdučku “Noć vještica”, ali su je ipak izbjegli. Plasmanom naprijed dočekali su u miru - Sve Svete. Vješticama usprkos.
Možda su ispadanje iz kupa samo odgodili, ali pričekajmo. Nikad se ne zna. Ovakvi prolazi i trofej na kraju donose!
Ovaj Šibenik prvoligaškog je kalibra i reflektira na plasman u Prvu ligu, pa i to treba valorizirati. Sedamnaest obrana, pa to je puno i za rukomet, čestitalo se Labroviću, a momak je, vedar i otvoren pred novinarima rekao “tko zna, da su bili penali, možda ni jednog ne bih obranio”!? Međutim, uz Saida i Stanka Jurića autentični je junak utakmice.
Balun dugo nije htio u branku, kukao je Vulić, ali “bijelima” treba odati priznanje i da su smišljeno organizirali navale. Nisu gubili glavu, očajavali. Vulić je zanatski, znalački, izveo par zahvata u impostaciji što je stvaralo sistematski pritisak na Labrovićevu utvrdu, posebno u trenutku kad je Šibenik ostao bez Pecolaja manje, još od 58. minute.
Slijeva je često centrirao - Lopez, guralo se lopte na bokove, tražeć faul, prekid. Pa nabaci, nabaci, nabaci... Uz Pandžinu i Vukorepinu glavu stalno je zavijala “zračna opasnost”, jedan mora uć. I uša’ je.
Pandža bi kosu počupao

Hajduk drljav, traljav u svojoj ofenzivi, ali nadasve uporan, što mu se konačno – isplatilo.
Kako će proći u Gorici? Ide li tamo napadati, srljati, kao protiv Lokomotive ili će kao slabiji na ljestvici uspjeh tražiti iz prikrajka. Iz čvršće obrane?! I to smo dočekali. Ali, tako je...

Eh, da imam više Juranovića, svaka mu čast, rekao je Vulić. Da, i Juranovića vrijedi notirati.
Atmosfera – prskava, rivalska, a organizacija susreta odlična, s mnogo kontrola prije samog dolaska na stadion. Neka. Zato nema naknadnih repova.

Slikovit je bio Boris Pandža, bivši hajduk, a sad Šibenčanin, nakon svega:
- Ima nekih poraza kad bih najradije kosu sebi počupao! - reče simpatični i borbeni Mostarac.
Toliko je bilo napeto. Za pamćenje.

 

Iz kategorije: Sport