Sidebar Menu

Datum objave: 10. Rujan 2018

Važno je sudjelovati:Valovci zadnji na Europskom juniorskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju

Diana Ferić
Diana Ferić

Francuska posada, predvođena kormilarom Aurelienom Pierrozom, zauzela je prvo mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju, koje je ovoga vikenda, pod ingerencijom EUROSAF-a, održano pred šibenskom rivom.

U uzbudljivom finalu, koje se jedrilo na tri dobivene utrke, Pierroz je s rezultatom 3:0 bio bolji od danske posade, koju je predvodio Jeppe Borch. Treće mjesto zauzeli su Poljaci sa skiperom Igorom Tarasiukom.

Najbolje plasirani hrvatski kormilar bio je Dominik Perković, koji je zauzeo peto mjesto. Posada domaćina iz JK Val (Marko Smolić – kormilar, Martin Petković, Juraj Radačić i Roko Copić) na kraju je završila na posljednjem, osmom mjestu s dvije pobjede.

Trodnevna regata u organizaciji Wave Sailing centra, Jedriličarskog kluba Val i D-Marina, okupila je osam posada iz četiri zemlje. Europsko prvenstvo organizirano je u sklopu projekta Šibenik Sailing Arena.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.