Datum objave: 30. Srpanj 2018

Jedriličari Vala 11. na Ligi prvaka u Njemačkoj kao jedini hrvatski predstavnici

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedini hrvatski predstavnici, posada iz šibenskog Jedriličarskog kluba Val, zauzela je na kraju 11. mjesto. na jedriličarskoj Ligi prvaka koja se tijekom vikenda jedrila u blizini Kiela na sjeveru Njemačke. Pobijedila je njemačka posada iz Überlingena.
Zadnjeg dana regate takmičare je dočekao lagani vjetar, koji je zadao probleme regatnom odboru, pa se na kraju jedrio samo jedan plov. Naši momci prestupili su na startu, a nakon odrađene kazne ciljem su prošli šesti, što im je ukupno donijelo 11. mjesto, priopćili su iz JK Val.

Šibenski jedriličari dobili su pravo nastupa na Ligi prvaka zbog osvojenog prvog mjesta na D-Marin Hrvatskoj jedriličarskoj ligi, čije je finale održano proteklog lipnja u Šibeniku.

"Zadovoljni smo, ipak je našoj mladoj posadi ovo bio prvi nastup na ovakvo jakom natjecanju. Kad podvučemo crtu, nismo očekivali ni da ćemo pobijediti na Hrvatskoj jedriličarskoj ligi, a jedva smo i realizirali odlazak u Njemačku. Martin Petković, Marko Smolić, Juraj Radačić i Luka Piasevoli nisu tamo bili samo sudionici, pobijedili su u nekoliko plovova i pokazali da se u Šibeniku dobro jedri. Imali su svoje prilike za puno bolji plasman sve do kraja. Ponosni smo na svoje prvake i cijeli tim koji je radio na kopnu", izjavio je trener Teo Piasevoli.

Valovi jedriličari su se, pod budnim okom logističara i servisera Damira Vukića, već sretno vratili u Šibenik.
 

Iz kategorije: Sport