Datum objave: 06. Svibanj 2018

Košarkaši Šibenika po drugi put izgubili od Splita i ispali iz polufinala

Diana Ferić
Diana Ferić

GKK Šibenik doživio je i drugi poraz od Splita u drugoj utakmici četvrtfinala play-offa košarkaši koja je odigrana sinoć u Šibeniku. Rezultat je bio 82:84, a lako je moglo biti i drugačije da je u zadnjem šutu Mileković ubacio tricu. To je ujedno i kraj sezone za GKK Šibenik jer je Split izborio polufinale


Igrala bi se treća utakmica, ovako Split će u polufinale, dok je za GKK Šibenik sezona zaključena, piše ŠibenikIN. Razigrani Splićani od starta su preuzeli vodstvo. Luka Katura bio je nepogrješiv, u prvih deset minuta postigao je čak 13 koševa. Imali su gosti i plus deset (21:11), a do kraja četvrtine Šibenik je smanjio na minus sedam (23:30). Zaigrali su Anzulovićevi igrači bolje početkom druge četvrtine i u 14. su minuti stigli u potpuni egal – 35:35. Dobre role šibenske mladosti rezultirale su i vodstvom od 42:39 poslije Paićeva koša, odnosno Šarićeve kontre.

 

No, prednost je na poluvremenu bila na strani gostiju – 50:46 Serijom 8:2 domaćin je ušao u drugi dio i tako ponovno došao do prednosti. A na šibenskih plus pet (59:54) Skelin zove time-out. Bilo je to u 23. minuti. Njegovi tada postižu dvije trice za početak serije 10:0 za njihovih plus pet (59:64). Šibenčani od tog plus pet vodstva sve do kraja četvrtine postižu samo četiri koša, pa momčad s Gripa ima 70:63 uoči zadnje četvrtine. Gabrić tricom otvara zadnju dionicu. Nova njegova trica smanjila je šibenski zaostatak na minus šest, a kontra Radovčića na minus četiri – 71:75 četiri i pol minute prije kraja. Došli su narančasti na minus dva (73:75), no Širko zabija tricu.

 

Ostavljali su Šibenčani zadnji atom snage na terenu, no, na kraju su ostali malo kratki. Imali su zadnji napad, s vanjske pozicije pucao je Mileković, no, lopta nije prošla kroz mrežicu i pobjeda je pripala gostima, piše ŠibenikIN. Radovčić s 20 i Gabrić sa 17 koševa bili su najefikasniji u šibenskim redovima. Susret je iz prvog reda tribina pratio i novi izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Dražen Anzulović.

 

FOTO:Ante Baranić
 

Iz kategorije: Sport
Označeno u: