Datum objave: 04. Svibanj 2018

Tri šibenske borkinje kreću na ponovno osvajanje titule prvakinja u low kicku

Diana Ferić
Diana Ferić

Tri prvakinje Hrvatske po K-1 pravilima, nastupiti će ovog vikenda na prvenstvu Hrvatske u low kicku i pokušati ponovno uzeti i te naslove. Sve tri su iz šibenskog Dalmatina i to: Snježana Prgomet u kategoriji do 48 kg, Karmela Makelja u kategoriji do 56 kg i Nives Radić u kategoriji do 70 kg.

 

Podsjetimo da su sve tri aktualne prvakinja po K-1 pravilima, da su sve tri osvojile međunarodni turnir „Croatia open“, što im je osiguralo mjesto u reprezentaciji Hrvatske za predstojeće europsko K-1 prvenstvo koje će se održati u Bratislavi (Slovačka) krajem listopada.

 

Zanimljivo je i to da ženski dio reprezentacije Hrvatske broji 6 natjecateljica, a čak tri su iz Šibenika, iz Dalmatina.

 

Nives je prekaljeni borac i od nje se na ovom prvenstvu očekuju samo najveći rezultati, a Karmela je kategorizirana kao vrhunska sportašica Hrvatskog olimpijskog odbora i izabrana je za najbolju sportašicu grada Šibenika za 2017., te time nije potrebno isticati očekivanja. Snježana tek počinje, ali je već do sada pokazala svoju kvalitetu i rad.

 

Usporedno s ovim prvenstvom, ovaj vikend će biti održano i prvenstvo Hrvatske u light contact za starije kadete.
Na tom će prvenstvu iz našeg kluba po prvi puta nastupiti Ante Kapović u kategoriji preko 69 kg.

 

S natjecateljima na prvenstvo idu trener Damir Lambaša, klupska psihologinja Marija Pekas, te neizostavno kao voditelj svega, predsjednik kluba Darko Mikulandra, priopćili su iz Kluba Dalmatino.
 

Iz kategorije: Sport