Datum objave: 14. Rujan 2016

FOTO: Dan jedrenja s olimpijskim prvacima u Šibeniku: Zlatna medalja odlično se slaže sa šibenskom kapom

Šibenik News
Šibenik News

Dan jedrenja s olimpijskim prvacima s Šimom Fantelom i Igorom Marenićem u Šibeniku okupio je dvadesetak djece koja su s njima jedrila u vodama ispred marine D-Marine Mandalina. Osim u društvu zlatnih olimpijaca, mali šibenski sportaši imali su priliku pobliže upoznati s ljepotama i izazovima jedriličarskog sporta te isprobati nove jedrilice J/70. D-Marin, sponzor Šime i Igora, osigurao je i prigodne darove za djecu.

 

- Veselim se što ćemo jedriti, otprilike pokazati ovoj djeci mali dio našeg sporta. Sigurno ćemo se potruditi da svi probaju sve pozicije na brodu, a ima ih više. Pokušat ću ih naučiti osjetiti brod, osjetiti vjetar, što gledati i kako se ponašati na moru - kazao je Fantela.

 

Upravo to - demonstraciju moći sporta uz pomoć svjetski uspješnih atleta bilo je ono što su šibenska djeca htjela od druženja s hrvatskim olimpijcima. - Čekao sam ovaj trenutak otkako sam čuo da će doći. Nadam se da ću naučiti nešto novo i da ću i sam postati bolji u jedrenju - priznao je dvanaestogodišnji Mateo. 

 

Iz D-Marine Mandaline napominju da je prvi Dan jedrenja sa Šimom Fantelom i Igorom Marenićem održan  krajem kolovoza u Zadru, a nakon drugog, šibenskog izdanja uslijedit će još jedan koji će biti održan u listopadu u Dubrovniku.

 

- Kroz ova sportska druženja, namjera je djeci Zadra, Šibenika i Dubrovnika otkriti posebitosti jedriličarskog sporta te ih potaknuti na fizičku aktivnost i razvoj sportskih navika - poručuju iz D-Marine.

 


 

Iz kategorije: Sport