Datum objave: 08. Rujan 2016

Odaberi sport: Hrvatske sportske legende stižu na Festival sporta u Šibenik

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Hrvatske sportske legende, vaterpolist Tomislav Paškvalin, boksač Damir Škaro, stolnotenisač Dragutin Šurbek, kuglač Nikola Dragaš, rukometašica Klaudija Klikovac Bubalo, vaterpolisti Tomislav Paškvalin i Renato Brbičić, boksač Damir Škaro, košarkašica Anđa Jelavić, te košarkaši Petar Maleš sudjelovat će u promociji sportskih aktivnosti u sklopu Festivala sporta koji će ove godine okupiti oko 25 klubova s područja Šibensko - kninske županije. 

 

- To je standardna brojka koja se vrti svake godine i riječ je o optimalnom broju sudionika jer da ima više klubova morali bismo produžiti vrijeme trajanja programa s dva sata na više, a tada postoji mogućnost da postane dosadno - objasnio je Ante Tanfara, glavni tajnik Zajednice sportova Šibensko - kninske županije koja treću godinu za redom donosi manifestaciju čiji je cilj promocija sporta među djecom i mladima, ali i roditeljima, naznačit će Tanfara. 

 

Manifestacija koja je donedavno nosila naziv  'Odaberi sport' u organizaciji županijske Zajednice sportova i sestrinske Zajednice Grada Šibenika održat će se u petak, 9. rujna, s početkom u 10 sati. Brojni klubovi svoj će sport promovirati na Trgu Republike Hrvatske (između Gradske vijećnice i katedrale sv. Jakova), a događanje je uvršteno u program obilježavanja 950 godina od prvog pisanog spomena grada Šibenika. 

 

- Ovo je treći puta da organiziramo festival i inače je bilo u petom mjesecu no ove godine pomaknuli smo na rujan zbog početka školske godine, zbog 950. obljetnice, a i Hrvatski olimpijski odbor slavi 25. godina postojanja 10. rujna - otkriva Tanfara. 

 

Broj posjetitelja dosad nikog nije razočarao pa drugačije ne  bi trebalo biti ni ove godine kad se Festival sporta održava na površinski većem trgu, a u programu će sudjelovati ne smo klubovi koji su dali velike sportaše, male i velike, te sportaši koji su ostavili trag u svijetu sporta na europskom pa i svjetskom nivou, ali i oni od kojih se u budućnosti očekuju veliki rezultati.

 

- Festival svake godine izazove veliku pozornost i to se vidi prema pozitivnim povratnim informacijama iz klubova. Djeca inače sport  i sportaše gledaju samo na televiziji, a ovdje su dva metra udaljeni od djece i na taj način potičemo djecu da se bave sportom, ali i roditelje jer ima boćanja.  Kad god netko osvoji neku medalju, prvenstvo, taj je dosta medijski eksponiran što daje dosta podstreha i djeca se žele baviti upravo tim sportom  - pojašnjava Tanfara.

 

U zdravom tijelu, zdrav duh! 

 

 

 

Iz kategorije: Sport