Datum objave: 27. Lipanj 2016

Nezaustavljivo grabe naprijed: Novi uspjesi za šibenske powerliftere i najbolju državnu powerliftericu

Šibenik News
Šibenik News

Članovi Powerlifting kluba Šibenik ovog vikenda nastupili su na Ultimate kupu u benchpressu i powerliftingu u Đurđevcu gdje su osvojili devet medalja i četiri pehara. Stoga, ako još niste, trebali biste poimenice naučiti njihova imena jer ovo nije ni prvo, ni posljednje natjecanje s kojeg se vraćaju bogatiji za niz priznanja.

 

- Vratili smo se doma uspješniji nego na prošlom natjecanju. Postali smo punopravni članovi Hrvatskog powerlifting saveza - obznanili su šibenski sportaši koji su na natjecanju u sklopu tradicionalne manifestacije Picokijada bili uvjerljivo najuspješniji powerlifting klub, a kao takvi postoje tek pet mjeseci.

 

Imena koja bi trebalo zapamtiti i slaviti su Danijel Peršić (14.god, treće mjesto u deadliftu - 160kg) i Ante Radnić (deadlift -190kg) kojima je ovo nakon dva mjeseca treninga bilo prvo natjecanje. Zatim, Josip Laća (drugi u kategoriji juniora) i Tomislav Kesić koji je osvojio prvo mjesto, digao je težinu tri puta veću od svoje (deadlift - 240 kg) i oborio državni rekord. Kreško Kozić koji je osvojio drugo mjesto (deadlift - 252.5 kg). 

 

Među dečke uvukla se i jedna cura i to s pravom jer riječ je o Martini Perković, vlasnicom dvije zlatne medalje, koja je na istom natjecanju proglašena najboljom powerliftericom te je na svom prvom natjecanju srušila sve državne rekorde. 

 

A tu je i prvi čovjek šibenskog powerliftinga, Goran Šimić koji je se okitio zlatnom i srebrom, potpisao se kao vlasnik državnog rekorda u benchpressu. 

 

Iduće natjecanje za Powerlifting klub Šibenik je ono u devetom mjesecu, u klupskoj organizaciji, a riječ je o natjecanju koje će se održati 24. rujna u sklopu programa obilježavanja obljetnice Rujanskog rata u Krešimirovom gradu.

Iz kategorije: Sport