Datum objave: 20. Lipanj 2016

FOTO: Najavljeno još jedno izdanje sve popularnijeg teniskog turnira Festival djeteta

Šibenik News
Šibenik News

Teniski turnir 'Festival djeteta' koji se organizira pri Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku igra se 22. i 23. lipnja na teniskim terenima na Šubićevcu, a organizatori (TK Šubićevac) očekuju i do 200 sudionika među kojima su i europski prvaci.

 

Riječ je o jednom od najjačih turnira za djecu do 10 godina u Hrvatskoj, a prvi put organiziran je davne 1984. godine u Solarisu. Ubrzo nakon toga ponio je titulu najboljeg juniorskog turnira na području tadašnje Jugoslavije.

 

Turnir se prestao igrati za vrijeme Domovinskog rata, a revitaliziran je prije dvije godine otkad privlači sve veći broj sudionika.  

 

- Uspjeli smo ovu godinu podići sam događaj prema široj publici imamo live stream preko internet lika i osigurali smo besplatan internet pa će djeca moći biti u direktnom kontaktu sa svojom rodbinom, prjiateljima - rekao je Denis Vlahov, član Nadzornog odbora Teniskog kluba Šubićevac, organizator Turnira. 

 

- Turnir počinje u srijedu, u 9 sati. Igra se po grupama, nositelji su najbolje rangirani igrači na rang listi Dalmacije. Očekujemo veliki broj djece. Prvoplasirani u grupama idu u zlatni turnir, drugoplasirani u srebreni, trećeplasirani u brončani i četveroplasirani u zeleni i onda ponovno počinje turnir za svaki od njih - kazao Dražen Stojić, trener kluba sa Šubićevca. 

 

Osim sportskog djela turnira, organizatori najavljuju i Kid's party koji uključuju teniske igre na terenima te nastup animatora i glumaca s Međunarodnog dječjeg festivala s čime će završiti prvi dan turnira kada se igra po grupama i četvrtfinala.

 

Drugog dana na rasporedu su polufinala i finala te podijele nagrada. 

 

 

Organizatori teniskog turnira 'Festival djeteta' nisu samo zajedno s predstavnikom organizatora matičnog Međunarodnog dječjeg festivala, Željkom Koloperom najavili proširenje i razvoj turnira u budućnosti što bi uključilo sponzore i pokrovitelje iz ostatke Europe,  sajmove sportske opreme i slično, već su najavili i širenje samog kluba, odnosno izgradnju zatvorene polivalentne teniske dvorane uz već postojeće terene na Šubićevcu.

Iz kategorije: Sport