Datum objave: 20. Lipanj 2016

FOTO: Zlatni šibenski borci - Tereza, Sara i August najbolji na turniru u Zadru

Šibenik News
Šibenik News

U dvorani Jazine u Zadru, u subotu, 18. lipnja, održan je međunarodni turnir za kadete i juniore u taekwondou.

 

Na natjecanju je nastupilo preko 400 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja. Za taekwondo klub Juraj Dalmatinac iz Šibenika nastupilo je 10 natjecatelja, a najbolji su bili Tereza Berač, Sara Rak i August Lambaša koji su osvojili zlatne medalje.

 

Tereza Berač je nastupila u kategoriji do 43 kg i pobijedila čak tri protivnice. Sve tri su bile iz najboljeg kluba u Hrvatskoj - splitskog Marjana, i to rezultatima 10:6, 13:1, i 5:2. Važno je istaknuti da je Tereza sa svojih 11 godina odradila 35 borbi, a u zadnjih 10 je neporažena.


Sara Rak je u kategoriji do 59 kg u polufinalnoj borbi pobijedila s 22:0 domaću protivnicu, a u finalu je slavila sa 16:9 protiv borkinje kninskog DIV-a. 


August Lambaša je kao najmlađi natjecatelj pobijedio u protivnika iz Gacke rezultatom 37:18.

 

Srebrnu medalju je osvojila Karla Drašković, a brončane medalje Xingyu Chen u kategoriji do 39 kg i Matej Desanić u kategoriji +65 kg.


Lana Lokas, Andrija Vlahov, Ira Lambaša i Nora Lokas su nažalost ostali bez plasmana u završnicu. Natjecatelje su na ovom turniru vodile trenerica Ivana Lambaša i predsjednica kluba Nives Radić.

 

Ovo je bilo završno natjecanje u ovoj sezoni, slijedi kratki ljetni odmor i nove pripreme za jesenski dio natjecanja.
 

Iz kategorije: Sport