Datum objave: 22. Svibanj 2016

FOTO: Biciklijada još jednom okupila brojne sudionike ujedinjene u humanitarnoj akciji

Šibenik News
Šibenik News

Popularna Biciklijada sa sredine proljeća u Šibeniku, u organizaciji Radio Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika i Biciklističkog kluba Fausta Vrančić, a uz podršku Grada Šibenika kao i sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika grada Šibenika održana je ove nedjelje, 22. svibnja, na ruti od šibenske rive do Zablaća i natrag do plaže Banj.

 

Sa starta na šibenskoj rivi nedaleko stepenica koje vode do glasovite katedrale sv. Jakova krenulo je gotovo 200 biciklista svih uzrasta jer ovogodišnja Biciklijada vozila se za slijepog dječaka, desetogodišnjeg Matu Bralića, učenika Osnovne škole Tin Ujević iz Šibenika. 

 

Iznos startnine iznosio je svega 20,00 kuna, a prikupljeni iznos namijenjen je upravo desetogodišnjem dječaku i nabavi opreme koja će Mati pomoći u praćenju redovne nastave, a ukupan potreban iznos za nabavu školske opreme iznosi 45 tisuća kuna. 

 

Veliki i mali Šibenčani, cijele obitelji sunčano nedjeljno jutro iskoristili su za humanitarno pedaliranje, a tko nije imao bicikl mogao ga je uzeti kod Next Bikea koji je bio na usluzi. 

 

Peta Biciklijada završila je slavljem na gradskoj plaži Banj gdje su šibenski ugostitelji pripremali rižoto od plodova mora u svojoj sve popularnijoj mega tavi, a ni podnevno sunce koje je grijalo 'iz sve snage' nije omelo kužinavanje uz obalu mora s najljepšim pogledom na Krešimirov grad.

 

Dodajmo i to, da svi oni koji nisu stigli na Biciklijadu, a žele pomoći malom Mati to mogu učiniti donacijskom uplatom na žiro račun.  

 

Potrebni podaci su:

Jadranska banka
Žiro račun broj 2411006-1011111116
IBAN: HR1124110063324003940

Iz kategorije: Sport