Datum objave: 29. Travanj 2016

Godina odluke: Dario Šarić 2017. može u NBA, no moguć ostanak u Europi

Šibenik News
Šibenik News

Kada je u pitanju karijera 22-godišnjeg hrvatskog košarkaša Darija Šarića, koji igra svoju drugu sezonu u turskom Anadolu Efesu, još nije poznato hoće li sljedeće sezone zaigrati u NBA-u.

 

U prijašnjim intervjuima 209 cm visoki Šarić je potvrdio kako ima veliku želju u ljeto otići u momčad Philadelphia 76ers, koja ga je 2014. izabrala kao 12. na NBA draftu, ali isto tako je poznato kako njegov menadžer Miško Ražnatović želi da njegova zlatna koka ostane još godinu dana u Europi. Navodno Šarića u svojim redovima žele i neki europski velikani poput Real Madrida ili Olympiakosa, a razlog je – deseci milijuna više koji ga čekaju u NBA-u od ljeta 2017. Kako doznajemo posljednjih dana na Šarića se vrši velik pritisak kako bi ga se uvjerilo da je za njegovu karijeru bolje da ostane još godinu dana u Europi.

 

Naime, ako Šarić ovoga ljeta prijeđe u Philadelphiju u prve dvije rookie godine imao bi ugovor od 4,7 milijuna dolara uz dodatak kako bi morao platiti dio odštete od oko dva milijuna dolara Efesu (klubovi NBA plaćaju 650.000 odšteta, a ostalo igrač, op. a.).

 

Međutim, kada bi Šarić ostao još jednu godinu u Europi mogao bi, jer bi imao pravo pregovarati slobodno o iznosu, dobiti između 20 i 25 milijuna dolara za tri sezone. Što će odlučiti Dario, koji ove sezone u Euroligi ima prosjek od 11,7 koševa, 5,8 skokova i 1,5 asistenciju (za 22,5 minute), zna samo on.

- Uvjeren sam kako bi Dario trebao ovog ljeta otići u NBA jer bi po meni bilo suludo ostati još jednu sezonu u Europi. Neću mu se miješati u odluku, ali kad me već pitate ti veliki novci koji se spominju – ako tek za godinu dana ode u NBA – ne smiju biti presudni. Ma doći će velik novac kad-tad, kad će Dario imati 25-26 godina. Uostalo, Dario je ljudima iz 76ersa dao obećanje -  za tportal.hr kazao je Predrag Šarić, otac naše velike nade.

 

- Koliko pratim NBA, u 76ersima bi odmah dobio priliku i što je najvažnije, slično kao kod Rimca i Golemca u Ciboni, slobodu u igri. Dario je u zadnje dvije sezone jako napredovao i to ne samo u preciznosti šuta nego u igri u obrani. Samo je skočnost još malo upitna, ali i na tome intenzivno radi. Mislim da je spreman za NBA! - dodao je tata Šarić, nekada sjajni strijelac Šibenke i Zadra.

 

- Je l' me Dario može dobit u šutiranju trica? Teško, ha, ha. Još mora puno raditi za to -  sa smiješkom je za kraj poručio Predrag Šarić.

 

 

Preneseno s Tportal.hr.

Iz kategorije: Sport