Datum objave: 22. Veljača 2016

Šibenski karting klub od ožujka odlazi iz Dalmare centra, traže novi prostor

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog nemogućnosti plaćanja zakupa za prostor u Dalmare centru Udruga Cina Racing Cart od 15. Ožujka više neće imati karting stazu u Dalmare centru. Traže novi prostor, a obratili se gradskoj upravi s nekim prijedlozima, ističe Bojan Cinotti, predsjednik tog kluba koji je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća donio karting u Šibenik. Ta je udruga sa svojom stazom u posljednje vrijeme privukla pažnju Šibenčana oba spola i svih uzrasta, a i dosta je turista proteklog ljeta uživali na toj karting stazi. S kartingom su se zarazile i poznate Šibenčanke, miss Hrvatske Maja Spahija i mandolinistica Sanja Vrančić.

Trenutno imaju oko 60 članova,a nedavno su proslavili tri godine postojanja. Njihovi članovi Šime Buva i Ante Čobanovosvojili su drugo i treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

„Na žalost imamo vrlo malo novca za svoj rad, a godišnji zakup prostora u Dalmareu je 50 000 kuna. Proteklih godina nismo dobili ni kune iz gradskog proračna, a ove godine smo se natjjecali za sredstva namijenena sportu i udruga.  Duboko vjerujem da ćemo naći zamjenski prostor i da će prekid s karting stazom biti vrlo kratak. Mi ćemo i dalje nastaviti naše sportske aktivnosti i pripreme za natjecanja“, kaže Bojan Cinottinajavljujući da će početkom ožujka u Šibeniku okupiti sve dalma tinske karting klubove i omogućiti im edukaciju njihovih mladih članova i natjecatelja.
 

Iz kategorije: Sport