Datum objave: 19. Veljača 2016

FOTO Roko Badžim, Lucija Jurković - Periša i nogometaši HNK Šibenik najbolji sportaši grada

Šibenik News
Šibenik News

 

Danas se u Šibenskom kazalištu u organizaciji Grada Šibenika i Zajednice sportova proglasilo najbolje sportaše u protekloj 2015. godini. Svečano proglašenje privuklo je najbolje od šibenskog sporta na jednom mjestu a oni malo bolji od drugih okitili su se titulama najboljih.

 

Roko Badžim, igrač GKK Šibenik tako je osvojio nagradu za najboljeg sportaša u prošloj godini zbog iznimnih uspjeha kako u šibenskom klubu tako i u juniorskoj reprezentaciji hrvatske. Drugo mjesto pripalo je veslaču Krke Andriji Šupi, a treće jedriličaru Vala Marinu Desaboti.

 

Najboljom sportašicom i ove godine je proglašena Lucija Jurković - Periša, članica PK Šibenik, višestruka seniorska prvakinja Hrvatske. Drugo i treće mjesto zauzele su članica KBK-a Dalmatino Karmela Makelja i plivačica Mora Martina Skelin.

 

Nogometaši HNK Šibenik nakon što su ušli u 2. ligu i bili njeni jesenski prvaci osvojili su nagradu za najbolju momčad, a iza njih su se našli mlađi juniori VK Krka (Luka Gojanović Rakić, Frane Filip Garma, Ante Klarić, Nikola Dugopoljac i Josip Cigić) i juniori GKK Šibenik.

 

Najbolja ženska ekipa su plivačice PK Šibenik (Lucija Jurković – Periša, Marta Leković, Martina Ševerdija, Bruna Lokas, Marija Kardum, Dorotea Milić) koje se natječu u Prvenstvu hrvatske, a drugu i treću nagradu su dobile veslačice Krke (Lucija Ninčević i Sara Panjkota) te juniorke Viktorije.

 

Najboljim trenerom proglašen je Mirko Labrović koji je u 2015. godini klub sa Šubićevca iz 3. lige doveo na prag ulaska u prvu. Milan Radečić iz VK Krka osvojio je drugo, a Teo Piasevoli iz JK Val treće mjesto.

 

Mladim perspektivnim sportašima (na slici u naslovu) nagrade je uručio šibenski biskup msg. Ante Ivas.

Iz kategorije: Sport