Datum objave: 14. Studeni 2015

FOTO Trkači uspješno pregazili škrape na prvom 3-bunj trekingu

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Prvi Tribunj treking na radost organizatora bio je prava fešta, sporta i druženja mladih u fizičkoj kondiciji, ali i onih željnih dobrog druženja uz srdele, gulaš i pokoju čašicu nakon utrke. Točno u 9.30 startali su trkači u klasi challenger i krenuli na 20 kilometara zahtjevan put pretežno preko oštrih tribunjskih stijena uz more, pa sve na brdo do crkvice Svetog Nikole i natrag do cilja. Uz pomoć poneke čašice vode tijekom trke, prvi je u toj zahtjevnoj disciplini na cilj stigao Šibenčanin Niko Belak.

"Očekivao sam da ću biti među prva tri i nisam iznenađen prvim mjestom. Sudjelovao sam i u zahtjevnijim utrkama tipa Iron man triatlonu, tako da sam fizički spreman", rekao je pobjednik Challengera. Belak je na cilj stigao za dva sata, 5 minuta i 30 sekundi.
Još jedna Šibenčanka, javnosti ipak poznatija, u istoj je kategoriji pobijedila na tribunjskom trekingu. Bila je to naša proslavljena boksačica Nives Radić.

Za one koji nisu baš u najboljoj fizičkoj spremi organizirana je nešto lakša utrka. U kategoriji Đir slavio je Sanjin Sirotić iz Buzeta koji je tribunjsku lakšu stazu pregazio za 57 minuta.

"Dobro je, došao sam vidjeti koliko mogu i pobijedio", kratko je rekao Sanjin koji je kao i svi trkači zbog vrlo oštrog i zahtjevnog terena trku završio s ponekom ogrebotinom na rukama i nogama. Najbolja žena u Điru bila je Šibenčanka Tamara Dabov.

Po uzoru na tradicionalni Škraping koji se svake godine održava na otoku Pašmanu, 3-bunj treking sigurno zaslužuje svoj nastavak dogodine. Pri organizaciji pomogao je i osnivač pašmanskog Škrapinga, Jole Tomić.

"Odlično je, zadovoljan sam kako je sve izgledalo u Tribunju. Treba puno volje za organizaciju ovakvih događaja i nadam se da će moji mladi kolege ustrajati i da ćemo dogodine opet gledati trku u Tribunju.

Trkači su podršku dobivali iz brodica koje su plovile oko Tribunja. Okrjepa je stigla u obliku mandarina i banana, a kasniju su se na fešti u jednom ribljem restoranu, zabavljali svi zajedno, natjecatelji i gledatelji utrke. 

Iz kategorije: Sport