Datum objave: 23. Listopad 2015

Turističko-sportska manifestacija 3-bunj Trek bit će cjelodnevna zabava za cijelu obitelj

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Kako smo već pisali prošli tjedan sve je spremno za prvu treking utrku po škrapama u županiji - 3-bunj trek. Danas smo na press konferenciji za novinare u Šibeniku upoznali i organizatore tog turističko-sportskog projekta.

Na ideju pokretanja ovakve manifestacije došao je Tribunjac Igor Seder koji nas je upoznao sa stazama i programom.

"Imamo tri staze ili rute, za ova profi trekere staza imena Challenger od nekih 20 kma, imamo stazu Đir koju mogu proći svi fizički zdravi ljude u duljini od 10 kma, a mislili smo i na najmlađe i imamo stazu Limač koja bi se protezala na nekih 3 kma. Kad tome dodamo i popratni zabavni i ugostiteljski program, onda zapravo imamo jedno cjelodnevno druženje za čitavu familiju" kazao je inicijator manifestacije Seder.

Do sada se prijavilo više od 40 natjecatelja, u oba treking đira, a to bi značilo da do početka trke, do koje ima još 3 tjedna, prijavljenih bi moglo biti i preko 100, ovisno o vremenski prilikama.

"Obratio mi se Igor s idejom o pokretanju trekinga u Tribinju, i kad sam vidio da je to jedna zdrava ideja i da se radi s velikim entuzijazmom, prihvatio sam da pomognem u organizacijom smislu. Moje iskustvo u Škrapingu na Pašmanu iskoristimo sam da upoznam profi trekere s novom trkom i pozovem ih na prvi 3-bunj Trek. Tako da očekujem ako se ovo nastavi dobro kako je krenulo, da ova utrka bude uvrštena u hrvatsku treking ligu" otkrio je svoju ulogu u projektu, Josip Tomić pokretač Škrapinga u Tkonu i sportski direktor tribunjske utrke.

Općina Tribunj također je prepoznala dobru ideju Sedera i Nikolina Perkov, koja radi u Mjesnom poduzeću Tribunj koje je jedan od organizatora, i financijski podržala cijelu priču.

"Nama nedostaje ovakvih manifestacija koje se održavaju van samog srca sezone i ova ideja sa trekingom nam se jako svidjela. Nadamo se da će kroz dogledno vrijeme biti prepoznata kod turista i ljudi van Tribunja i da će stvoriti jednu originalnu sliku našeg mista koja će onda potaknuti goste da dolaze u Tribunj i u samoj sezoni" naglasio je Slobodan Ukić, donačelnik Opčine Tribunj.

Organizatori za kraj pozivaju sve ljude koji imaju sportskog duha, bez obzira na iskustvo u trekingu, da se odazovu na prvi 3-bunj Trek i uživaju u kvalitetno provedenom vikendu. Sve info o prijavama na utrci i drugim detaljima POGLEDAJTE OVDJE. 

Iz kategorije: Sport