Sidebar Menu

Datum objave: 19. Listopad 2015

Nevjerojatan uspjeh Vedrana Jakšića - srebrena medalja na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Vedran Jašić, šibenski profesor informatike, najtrofejniji šibenski sportaš svih vremena i najstariji aktivni šibenski sportaš, osvojio je drugo mjesto u body buildingu u kategoriji 60+ na Svjetskom amaterskom fitnes i body building prvenstvu koje od 16 do 18. listopada održano u poljskom gradu Gdanjsku. Riječ je o golemom uspjehu i nevjerojatnom pothvatu kojeg je Vedran Jakšić ostvario u 61. godini života usprkos teškoj bolesti s kojom se hrabro nosi već godinama. Zanimljivo je da je prvo mjesto, nadmašivši Vedrana Jakšića tek neznatnom razlikom u bodovima, osvojio jednako legendarni bodybuilder Petar Čelik. Vrijedno je napomenuti da je Vedran Jakšić bio jedini uspješni predstavnik Hrvatske na ovom prestižnom svjetskom natjecanju

Vedran Jakšić je, usprkos svemu što je postigao u svojoj karijeri i usprkos tome što je ime Šibenika i Hrvatske kao sportaš pronosio širom svijeta čak i tijekom Domovinskog rata, i na Svjetsko prvenstvo u Gdanjsku otputovao tek zahvaljujući donacijama i pomoći samih Šibenčana. On je gotovo cijelu svoju karijeru financirao sam. Akcija prikupljanja pomoći za odlazak Vedrana Jakšića u Poljsku na društvenim mrežama pokrenula je Udruga za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco gimnazija, a trenutno su je podržali mnogi građani Šibenika pokazujući koliko poštuju i koliko im je stalo do Vedrana Jakšića koji je do sada dva puta bio svjetski prvak u body buildingu. Nakon devetogodišnje pauze, na koju je bio prisiljen zbog narušenog zdravlja, prošle se godine ponovno natjecao i osvojio drugo mjesto u svojoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj. Iako je to bio zaista veliki uspjeh Vedran nije bio zadovoljan pa je već tada najavio da će se, unatoč velikim zdravstvenim problemima sa srcem i bubrezima zbog kojih je stalno na dijalizi, natjecati i ove godine što se i obistinilo. Iako ni ove godine nije uspio biti prvi ponovno je pokazao da su njegova volja, želja i sportski duh nepobjedivi.

Foto: LookIt – WFF – WBBF
 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam