Datum objave: 09. Srpanj 2015

Ivica Tucak:Ponosan sam što je Šibenik baza hrvatske seniorske reprezentacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska muška seniorska vaterpolo reprezentacija počela je s intenzivnim pripremama na bazenu u Crnici. Nakon osvojenog srebra u Bergamu prošli mjesec sada ih čeka FINA Svjetsko prvenstvo u ruskom Kazanu, a već u četvrtak 11. srpnja putuju u Rim na pripremni turnir. Danas su na bazenu imali otvoreni trening koji su pratili i novinari.

„Prognozu je uvijek teško reći s obzirom da su sve reprezentacije koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu dobre. Ali naši momci su odlični, pokazali su izvrsnu psihičku i fizičku spremu i ako treninzi nastave biti ovako uspješni i ako se nitko ne razboli mislim da imamo odličnu šansu za zlato.“, rekao nam je Šibenčanin Ivica Tucak, selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije.

Šibenski bazen u Crnici svako ljeto ugošćuje hrvatsku reprezentaciju prvenstveno zbog toga što nudi idealne uvjete za treninge i ima odličnu teretanu i smještaj. Igračima se, kako su am kazali, sviđa lokacija, grad i pogotovo novouređeni bazen.

Prisustvovali smo jednom treningu reprezentacije na kojem su igrači, iako premoreni, bili kao i šaljivi i karizmatični. U jednom danu i odrade šest sati priprema i to bez problema – dva treninga u vodi i jedan u teretani što rezultira njihovom odličnom fizičkom spremom.

„Jako mi je drago što smo tu u Šibeniku. Volim svoj grad i lijepo je vidjeti da se hrvatski vaterpolo razvija baš na bazenu u Crnici, a nadam se da će se tako i nastaviti. Posljednjih godina Šibenik je postao baza hrvatske seniorske reprezentacije i zbog toga sam izrazito ponosan“, rekao je Tucak.
 

Tekst i snimke: Sara  Pauk i Danijel Ferić

Iz kategorije: Sport