Datum objave: 27. Travanj 2015

FOTO Stolnotenisači Šibenika ušli u Prvu hrvatsku stolnotenisku ligu!

Igor Bergam
Igor Bergam

 

U subotu je u Zaboku održan kvalifikacijski turnir za dopunu 1. Hrvatske stolnoteniske lige. Stolnotenisači seniorskog sastava STK Šibenik u sastavu: Damir Čular, Žarko Valentić, Toni Stošić, Toni Miliša i Stipe Bogdan ostvarili su pravo sudjelovanja vikend prije osvajanjem 2. mjesta u 2 Hrvatskoj ligi. Na turniru su sudjelovale 4 seniorske momčadi pored šibenskih stolnotenisača: STK Borje, STK Zabok, STK Opatija.

U prvom kolu STK Zabok je pobijedio Šibenčane 4:1, naizgled premoćno ali u vrlo tijesnoj razlici poena i setova. Prevagnule su nijanse prednosti domaćeg terena. STK Opatija je relativno lagano pobijedila STK Borje. U drugom kolu STK Šibenik je pobijedio STK Borje rezultatom 4:1, dok je STK Opatija premoćno pobijedila STK Zabok 4:0. U posljednjem kolu stolnotenisači Šibenika pokazuju kvalitetu i borbeni duh te premoćno ostvaruju pobjedu nad objektivno najjačom momčadi STK Opatije. Pobjeđuju 4:1 te osiguravaju siguran ulazak u 1. Hrvatsku ligu. S obzirom na taj rezultat ipak se zatvara krug između tri najbolje plasirane momčadi u kojem zbrojem pojedinačnih mečeva STK Opatija osvaja 1. mjesto, šibenski stolnotenisači 2. a domaćini STK Zabok treće mjesto.

"Činjenica da smo se kvalificirali, uspjeli na kvalifikacijama, pobijediti najbolju momčad i da nam je za dlaku izmaklo i samo prvo mjesto je veliko priznanje i motiv za rad. Iz nepostojanja tog sporta u našem gradu u dvije godine postojanja i rada ostvarili smo nevjerojatne rezultate, imamo mlađe kadetsku prvakinju Dalmacije i prvu momčad u 1. Hrvatskoj ligi. Blago je reći da smo u velikom stilu postavili Šibenik na stolnotenisku kartu Hrvatske." kaže nam Toni Stošić predsjednik STT Šibenik.

Velike čestitke na ulazu u Prvu Ligu!

Iz kategorije: Sport