Datum objave: 01. Ožujak 2015

Građani svladali Alkar na Baldekinu i učvrstili se na čelnoj poziciji

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon uzbudljive završnice  GKK Šibenik je večeras na Baldekinu, u 19. kolu A1 košarkaške lige  pobijedio 79:78 sinjskog Alkara i tako učvrstivši prvu poziciju na ljestvici. Susret je u izvrsnoj atmosferi dobro počeo za Sinjane koji su na krilima Slavka Modrića vodili sve do kraja prve četvrtine. No, Šibenčani su uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist. u 15. minuti Šibenčani su imali do tada najvećih +10 zahvaljujući koševima Blaće i Mišića.

Momčad Damira Milačića nije izgledala dobro. Loše odigrana obrana i previše tehničkih grešaka koštalo ih je zaostatka od 9 koševa. Treća četvrtina donijela je agresivniju igru Alkara koji se u 29. minuti približavaju na samo dva razlike nagovijestivši tako uzbudljivu završnicu utakmice. Svakako valja pohvaliti Tonija Vitalija koji je vukao svoju momčad u tom dijelu.

Posljednja dionica donijela je mnoštvo preokreta na obje strane. Šibenčani su četiri minute prije kraja imali 10 razlike zahvaljujući koševima Mišića i tricom Šamadana. Međutim, kao i bezbroj puta ove sezone Alkar se vraća u utakmicu i preko dva dalekometna šuta kapetana Slavka Modrića izjednačava rezultat na 76:76.

U idućem napadu Šamadan promašuje jedno slobodno bacanje, a Vitali dovodi svoju momčad u vodstvo. Činilo se kako će Alkar ponovno preokrenuti utakmicu, ali Šamadan je stavio oba slobodna bacanja, a Vitali i Modrić su u zadnjem napadu promašili šuteve za pobjedu nakon čega je slavlje šibenskih igrača zajedno s Funcutima moglo početi. S druge strane Maligani, koji su došli u velikom broju, su pljeskom ispratili svoju momčad koja ovaj put nije imala sreće u završnici.

Najbolji strijelac kod Šibenčana bio je Marcius s 18 poena, dok je kod Alkara Vitali dao 22 koša, prenosimo  s portala Dalmacija News.

GKK ŠIBENIK- KK ALKAR 79:78 (16:15, 22:14, 16:21, 25:28)

 
 
 

 

Iz kategorije: Sport