Datum objave: 23. Veljača 2015

FOTO Završena prva treking utrka ProminaTrek u Drnišu

Igor Bergam
Igor Bergam

 

U organizaciji Planinarskog društva Promina Drniš, u subotu 21. veljače uspješno je održana prva treking utrka u sklopu Proljetnog treking kupa i prva treking utrka ikad organizirana na Promini - ProminaTrek 2015.,u kojoj je sudjelovalo oko 200 natjecatelja i rekreativaca iz cijele Hrvatske i Crne Gore. Utrka se odvijala na dvije odvojene staze, odnosno u dvije odvojene kategorije. U natjecateljskoj kategoriji je u oštroj konkurenciji od čak 69 iskusnih planinara i trekera, pobjedu odnio Vladimir Kekez iz HPD Mosor Split, koji je planinarsku stazu dugu čak 22 km prešao za svega 2 sata i 44 minute. U rekreativnoj kategoriji stazu dugu 11 km najbrže je prešao četrnaestogodišnji Ivan Barišić iz PD Promina Drniš, a istu stazu je uspješno prošlo čak 112 rekreativaca.
Utrka je startala iz samog centra Drniša, s glavnog gradskog trga Poljane, gdje je natjecatelje osobno pozdravio i poželio im sreću gradonačelnik Drniša, mr. sc. Josip Begonja, koji je i označio početak utrke. Točno u 10:30 sati sudionici su krenuli prema Promini, odnosno cilju ispred Planinarskog doma. Za sigurnost svih prisutnih su se tijekom utrke brinuli članovi HGSS stanice Šibenik. Kako je organizatore pratilo dobro vrijeme i sportska sreća, ali i s obzirom na to da su staze bile dobro označene, te su sudionicima dane jasne upute o nužnoj opremi za sudjelovanje u utrci, HGSS imao je tek dvije manje intervencije. Oko 15:00 sati kad su posljednji sudionici utrke stigli do cilja, u Planinarskom domu ih je dočekala okrjepa i ručak nakon kojeg je upriličena svečana dodjela nagrada najuspješnijim natjecateljima u obje kategorije.

Tomislav Jerković, predsjednik PD Promina prilikom dodjele nagrada pozvao je sve prisutne da se nastave odazivati sportskim događanjima u organizaciji PD Promina, te je između ostalog kazao: - Ovu utrku smo organizirali s ciljem promocije Promine kao idealne destinacije za sportaše, rekreativce, turiste, izletnike i ljubitelje prirode i mislim da je današnji dan potvrdio da smo na pravom putu da iskoristimo naše prirodne vrijednosti na najbolji mogući način. U ime PD-a Promina zahvaljujem svim sudionicima, a posebno zahvaljujem našim pokroviteljima među kojima moram istaknuti Turističku zajednicu Grada Drniša i Grad Drniš koji su nam kao organizatoru pružili značajnu logističku i financijsku podršku.

Naime, nakon utrke ProminaTrek 2015., PD Promina će već u svibnju biti domaćin i organizator utrke u planinskom trčanju Hrvatske planinske lige i kupa, koja će biti bodovana za Ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju i Juniorski planinski kup. 

Iz kategorije: Sport