Datum objave: 28. Srpanj 2014

Šibenski plivači iz PK Mora okitili se medaljama na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Nina Medić
Nina Medić

Antonija Gulin Martina Skelin i Petar Krešimir Marasović, plivači iz plivačkog kluba More iz Šibenika okitili su se medaljama na  Prvenstvu Hrvatske i Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine koje se održalo od 24.-27. srpnja u Zagrebu na bazenu Mladost .

Antonija Gulin osvojila je srebrnu i brončanu medalju. Slavila je na 50 i 100 leptir. Na upola kraćoj dionici osvojila je brončanu medalju i treće mjesto u mlađoj seniorskoj konkurenciji. Na 100 metara leptir iznenadila je sve isplivavši 1:02,84 što je bilo drugo ukupno vrijeme u apsolutnoj kategoriji osvojivši srebrnu medalju i ujedno zlatnu kao mlađa seniorka. Time je potvrdila kvalitetu i ponovo dokazala talentiranost u disciplini leptir plivanja. Ovim 1. mjestom osvojila je i status vrhunske sportašice III kategorije.

 Martina Skelin osvojila je srebrnu medalju u disciplini 800m slobodno u juniorskoj kategoriji, ali i treće mjesto i brončanu medalju u mlađe seniorskoj konkurenciji. Martina je također bila četvrta u disciplini 1500m slobodno i time pokazala da se mora i u buduće računati na nju u ovim disciplinama slobodnog plivanja.

Petar Krešimir Marasović bio je predvodnik muškog plivanja osvojivši medalje u dvije discipline 50 metara i 200 metara leđno. Na 50 leđno bio je treći junior i treći mlađi senior, dok je na 200m leđno bio srebrni junior i brončani mlađi senior. Popravljao je svoja vremena na 100m i 200m slobodno, ali nije bilo dovoljno ovaj put za medalje. Petar je imao problema zadnja dva mjeseca koji su na kraju rezultirali ovim „skromnijim“ rezultatima u odnosu na one na koje nas je navikao.

Na prvenstvu je nastupilo 10 plivača i plivačica iz plivačkog kluba MORE iz Šibenika. Četvero muških Alen i Toni Živković, Petar Krešimir Marasović, Ivan Baljkas i šest plivačica Antonija Gulin, Martina Skelin, Bruna Lokas, Marija Baljkas, Emma Curavić, i Matea Kalabrić.

Bruna Lokas, ponovo u problemima s zdravljem, bila je prisiljena otkazati neke trke nastupivši u disciplini 200m prsno gdje je osvojila srebrnu medalju u kadetskoj konkurenciji.

Djevojke su također nastupile u štafetama 4x200m slobodno zauzevši 5 mjesto i 8 mjesto na 4x100m slobodno u kadetskoj konkurenciji. U štafeti nastupile su Bruna Lokas, Marija Baljkas, Emma Curavić i Matea Kalabrić.

Ivan Baljkas bio je najbliži do medalje u disciplini 800m slobodno osvojivši četvrto mjesto u kadetskoj konkurenciji i tri puta šesti na 100m, 200m i 400m slobodno.

Dečki su nastupili u juniorskoj štafeti u sastavu Petar Krešimir Marasović, Ivan Baljkas, Alen i Toni Živković u disciplini 4x100m slobodno i zauzeli osmo mjesto.

 Na prvenstvu je bilo i proglašenje pobjednika iz mini GrandPrix serije na kojem su prigodne poklone osvojili Ivan Baljkas kao deseti u ukupnom muškom poretku i Bruna Lokas četvrta u ukupnom ženskom poretku.

Iz kategorije: Sport