Datum objave: 14. Srpanj 2014

Ekipa 'Banj' iz Šibenika slavila na prvom Beach rugby turniru na plaži Banj

Nina Medić
Nina Medić

Ekipa 'Banj' iz Šibenika osvojila je prvo mjesto na prvom ragby turniru u Šibeniku održanom ovaj vikend na plaži Banj. Beach rugby turnir organizirao je Ragbi klub Šibenik, povodom svog trećeg rođendana, a na plaži Banj su se isti dan po održavala i kvalifikacije za Jadranske igre. Na turniru su se natjecale ekipe iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a neke su nam se po završetku turnira pridružile na Jadranskim igrama. Ragbi klub Sinj (Sinj), Ragbi klub Šibenik Šibenik) i Med Medeni - Ragbi klub Vilani (Krasica, Rijeka) natjecali su se protiv dobro raspoloženih domaćih ekipa 08 Forza Šibenik i Banj Šibenik u igrama leteći vaterpolo, mošarka, ribarske kašete, utrka magaraca te potezanje konopa.

Unatoč tome što su gotovo sve ekipe po prvi puta nastupale na igrama, jako su se dobro snašli te su se uživili u naše igre. Najspretnija je ipak od svih bila ekipa Banj iz Šibenika, koja je slavila sa ukupno osvojenih 40 bodova. Drugoplasirana je bila ekipa 08 Forza Šibenik, a treće su mjesto osvojili ragbijaši iz Rijeke, ekipa Med medeni. Ključna je i ovog puta bila posljednja igra, potezanje konopa, u kojoj su svoje medalje izborile drugoplasirana i trećeplasirana ekipa iz Šibenika. Kada se spoje ragbi i Jadranske igre, provod mora biti fantastičan,a  to dokazuje i jučerašnji dan u Šibeniku.

Sportski događaji na plaži Baj prošli su odlično, što se najbolje vidjelo po sretnim i zadovoljnim licima natjecatelja koji su i ovog puta pokazali pravi sportski duh. 

Iz kategorije: Sport