Datum objave: 30. Lipanj 2014

Šibenski ragbijaši pripremaju se za međunarodni ragbi turnir na Banju

Diana Ferić
Diana Ferić

Na sportskim terenima plaže Banj svakodnevno traju pripreme šibenskih ragbijaša za atraktivan međunarodni “Beach Rugby Turnir” koji će se na toj plaži održati 12.07.2014.

Beach Rugby je izuzetno atraktivno natjecanje ekipa turnirskog tipa od kojih svaka broji 5 igrača. Prema propozicijama natjecanja trajanje utakmice je 10 minuta (2x5 min) na pješčanom terenu što jamči dinamičnu i atraktivnu igru te vrhunski sportski događaj.

Ragbi klub Šibenik obilježi će ovim natjecanjem treću godinu postojanja, a cilj njegova organiziranja je i promocije ragbija u lokalnoj zajednici, ali i promocije Šibenika kao atraktivne sportsko-turističke destinacije s obzirom da će turnir biti međunarodnog karaktera . Na turniru svoje sudjelovanje potvrdilo je desetak ekipa iz Hrvatske , Bosne i Hercegovine , a očekuju se i potvrde ekipa iz Crne Gore, Italije, Slovenije I drugih, priopćili sui z šibenskog Ragbi kluba.

Turnir će se održati uz podršku i pomoć Grada Šibenika,koji je osigurao potrebne količine riječnog pijeska kako bi se postojeći odbojkaški teren nasipanjem doveli u natjecateljske gabarite, a platiti će i noćenje i smještaj natjecateljima iz inozemstva i udaljenijih područja Hrvatske.

“Posebno bismo se željeli zahvaliti zamjeniku gradonačelnika Nikici Penđeru , pročelnici Ureda za društvene djelatnosti Mirjani Žurić,  Ivici Živkoviću , Voditelju odsjeka za gospodarenje imovinom, te koncesionaru plaže Banj Antonu Dobri koji su prepoznali naš entuzijazam , važnost I potencijal ovakvih sportsko-zabavnih događanja . Još uvijek se nadamo podršci lokalnih poslovnih subjekata kroz materijalne I financijske donacije kako bismo organizacijski I sadržajno obogatili događaj te stvorili preduvjete nazivati ovaj turnir tradicionalnim”, izjavio je Toni Vrandečić , koordinator organizacije Ragbi turnira.

Iz kategorije: Sport