Datum objave: 09. Lipanj 2014

Članovi taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac“ vratili se iz Zaprešića s brojnim medaljama

Diana Ferić
Diana Ferić

Svih osam članova šibenskog taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac“ koji su nastupili proteklog vikend na otvorenom turniru u olimpijskom taekwondou za kadete u Zaprešiću osvojilo je medalje uz potporu svojih trenerica Nives Radić i Ivane Lambaša te „pomagača“ iz kluba Dalmatino Damira Lambašu.
U konkurenciji kadetkinja nastupile su: Ira Lambaša, Tereza Berač, Lucija Desanić, Lucija Roško, Melanie Matić, a među konkurencijom kadeta nastupili su: Danijel Aralica, Ante Jurišić i Matej Desanić.

Borci „Jurja Dalmatinca“ uspjeli su izboriti ukupno 5 finala, ali nažalost nitko nije uzeo zlatnu medalju, iako su u finalu bili vrlo dobri. Najbliže zlatu su bili Ante Jurišić (kategorija do 36 kg), koji je finalnu borbu izgubio tijesno, rezultatom 3:2 i to u posljednjim sekundama, nakon što je porazio dva protivnika prije finala, te Ira Lambaša (kategorija do 33 kg) koja je, nakon što je porazila protivnicu u polufinalu, izgubila 16:15 u zadnjoj sekundi meča.
Do srebra su stigli i Lucija Desanić (do 36 kg), Melanie Matić (do 43 kg) i Matej Desanić ( do 53 kg).
Izvanredne borbe, uz izostanak iskustva i sportske sreće, pružili su i Tereza Berač (do 33 kg), Lucija Roško (do 39 kg) i Danijel Aralica (do 33kg). Oni su osvojili brončane medalje.

Nastupilo je ukupno 189 natjecatelja iz 15 klubova iz cijele Hrvatske.

Članovi taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac“ posebno se zahvaljuju djelatnicima Gradskog parkinga d.o.o. i njihovom direktoru Goranu Bulatu, koji su omogućili da borci uopće nastupe na ovom natjecanju i koji su više puta nedvojbeno pokazali da imaju sluha za taekwondo

Iz kategorije: Sport