Datum objave: 28. Ožujak 2014

Veliki dan za šibenski nogomet: HNK Šibenik postao sportsko dioničko društvo

Nina Medić
Nina Medić

Osnivačkom skupštinom održanom večeras u šibenskoj Gradskoj vijećnici Hrvatski nogometni klub Šibenik danas je postao sportsko dioničko društvo. Koliko je taj događaj značajan za hrvatski nogomet najbolje govori dolazak Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza koji je ovom prilikom Nogometnom savezu Šibensko-kninske županije, u ime HNS-a, donirao 100 tisuća kuna.

„Čestitam HNK-u Šibenik u ime HNS-a na preoblikovanju, ovo je značajan dan za klub kojem iskreno želim da uđe u prvu HNL ligu. HNS donira iznos od 100 tisuća kuna Nogometnom savezu Šibensko-kninske županije za pomoć i razvoj nogometa. Mogu samo još reći: Naprijed Funcuti!“ , izjavio je Šuker prije početka same Skupštine.

Na današnjoj Osnivačkoj skupštini izabrani su članovi Nadzornog odbora s.d.d.-a HNK Šibenik. Senka Ramljak, Miho Mioč, Željko Dulibić, Joško Jurić i Marko Kartelo izbrani su većinom glasova i jednim suzdržanim, te će oni međusobno izabrati predsjednika Nadzornog odbora s.d.d-a HNK Šibenik.

„Danas je povijesni dan za Hrvatski nogometni klub Šibenik, iako je ovo zapravo tek početak kraja preoblikovanja kluba“, izjavio je Goran Pauk, izabran danas za predsjednika skupštine kluba.

„Današnja osnivačka skupština je temelj za pretvaranje kluba u sportsko dioničko društvo. Slijedi skupština Udruge HNK-a Šibenik kojom ćemo ukinuti tu Udrugu i zajedno sa svim materijalima idemo na Trgovački sud gdje se vrši upis sportskog dioničkog društva. Nadzorni odbor kojeg smo danas izabrali izabrat će direktora, nakon čega slijedi drugi zakonski dio preoblikovanja, a to je dokapitalizacija od strane Grada Šibenika cijelog onog preostalog iznosa koji je Ministarstvo financija temeljem ugovora prepustilo Gradu, a odnosi se na potraživanja Ministarstva financija prema HNK-u Šibenik. Kada završi dokapitalizacija možemo reći da smo završili proces preoblikovanja kluba“, kazao je Pauk.

 

Iz kategorije: Sport