Datum objave: 22. Veljača 2014

Funcuti prosvjeduju da ih je Jolly namjerno onemogućio u navijanju za GKK Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Funcuti su kasno sinoć izdali priopćenje za javnost u kojem su optužili organizatora odnosno domaćina utakmice  Jolly  JB - GKK Šibenik da su ih, uz pomoć policije, željeli onemogućiti da navijaju i da su ih namjerno "razbili" i razdvojili.

"Oštro dižemo glas protiv samovolje pojedinca koji je sebi uzeo za pravo da radi što ga je volja. Organizator utakmice, potpomognut desetcima pripadnika specijalnih postrojbi  HRVATSKESKE policije pokušao sebi osigurati pobjedu na Baldekinu tako što je htio onemogućiti navijanje za GKK Šibenik.

Policija je  očito zanemarila činjenicu  da su Funcuti JEDINA navijačka skupina u Šibeniku koja organizirano prati košarku te su popustili nečijem pritisku i napravili katastrofalan potez koji nije u skladu s Zakonom u navijačima i nizom drugih zakonskih i podzakonskih akata.

 

Pitamo se, od koga je danas policija odvajala Funcute i koga je štitila od Funcuta? Čemu ponižavajuće sigurnosne provjere na ulazu.Navijači GKK Šibenika namjerno su razbijeni na dvije tribine i nije im se dozvolilo biti na tribini na kojoj inače bodre svoj klub. Time je napravljen nedopustiv sigurnosni propust.  Koji je razlog domaćina, košarkaškog kluba Jolly da se to napravi možemo nagađati, ali je nedopustivo da oni koji su nadležni  za sigurnost naprave ovakav propust.

Policija je dobila izričitu zapovijed da nipošto ne dopusti da Funcuti dođu na svoju tribinu pod smiješnom izlikom da svatko mora sjediti na svom mjestu, što ionako nitko nije napravio.Danas je NETKO uspio u svom naumu da se Funcuti u svom gradu osjećaju kao gosti. ", stoji u priopćenju.

 

OBJAVLJENO u 21 SAT:Policija je, ipak, neposredno prije početka utakmice Jolly – GKK Šibenik pustila u dvoranu sve Funcute koji su bili ispred jer nisu imali ulaznicu i oni su mirno ušli. Dvorana je puna , a atmosfera navijačka, kakva priliči gradskom derbiju uz uobičajeni navijački „folklor“. Rezultat je, u utakmici koja se igra u sportskom duhu, do kraja prve četvrtine bio ujednačen, 14 : 14. Međutim, Funcuti su tiho, dvije minuta prije kraja te prve četvrtine napustili dvoranu u znak prosvjeda jer ih je policija u dvorani razdvojila, a oni, kako su nam kazali ne dopuštaju da se „Šibenik dijeli“.

Iz kategorije: Sport