Datum objave: 18. Veljača 2014

Plivači šibenskog "Mora" uspješno nastupili na plivačkom mitingu u Rijeci

Diana Ferić
Diana Ferić

Plivači PK MORE iz Šibenika Antonia Gulin u seniorskoj konkurenciji, Martina Skelin, Alen i Toni Živković i Petar Krešimir Marasović u juniorskoj i Frane Rajčić u mlađe juniorskoj konkurenciji nastupili su među velikim plivačkim imenima, osvajačima medalja na Europskim i Svjetskim prvenstvima, Univerzijadi i Mediteranskim igrama prošlog vikenda na 6. Međunarodnom plivačkom mitingu „Victoria – Primorje“ na bazenima Kantrida u Rijeci. U jakoj inozemnoj konkurenciji naši plivači izborili su 11 finala i osvojili 4 odličja: 1 zlato, 2 srebra i 1 brončanu medalju.
S obzirom da im je to bio prvi nastup u sezoni u velikom 50m bazenu, više smo nego zadovoljni. Svi plivači pokazali su da su vrijedno radili i da se ozbiljno pripremaju za vrhunac zimskog dijela - državno prvenstvo u Splitu, krajem ožujka“, ističe Rikard Marenzi, predsjednik Kluba.
Na tom trećem mitingu iz serije HPS GRAND PRIX nastupilo je 500 plivačica i plivača iz 49 plivačkih klubova Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Italije, Njemačke i Hrvatske.
Rezultati:
Antonia Gulin imala je svoj najbolji rezultat – osmo mjesto u A finalu na 50m leptir.
Martina Skelin u finalnoj A utrci na 400m slobodno osvojila je srebrnu medalju u juniorskoj kategoriji i ujedno je bila šesta u ukupnom poretku.
Frane Rajčić nastupio je u finalu C i zauzeo ukupno 10 mjesto u kategoriji mlađih juniora na 50m slobodno.
Alen Živković najbolji nastup imao je u finalu B u trci 400m slobodno i zauzeo 7 mjesto kao junior.
Toni Živković preplatio se na 7 mjesto kao junior u disciplinama 50m, 100m i 200m slobodno, plivajući u 3 finalne B utrke.
Petar Krešimir Marasović je i ovaj put bio naš najbolji plivač osvojivši cijeli komplet medalja. Plivavši u tri finala A, među najboljim plivačima, osvojio je zlatnu juniorsku medalju na 200m slobodno, srebro na 200m leđno gdje je zauzeo seniorsko šesto mjesto i brončani junior na 100m leđno i ujedno 5 senior.

Iz kategorije: Sport