Datum objave: 13. Veljača 2014

Hrvoje Slavica došao pomoći HNK Šibenik za povratak u drugu ligu

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvoje Spahija,  bivši kapetan HNK Šibenik vratio se iz Turske u taj klub spreman pomoći  da se domogne višeg ranga natjecanja, prenosimo sa službenih stranica HNK Šibenik.


"Uspjeli smo se dogovoriti da nam Hrvoje dođe pomoći do kraja sezone. I u ime kluba mu na tome zahvaljujem. Hrvoja ne treba puno predstavljati. Svi ga dobro znate. On nam je sigurno veliko pojačanje", kazao je direktor Novica Ljubičić.

"U kombinaciji naših igrača Spahije, Kartela i Bulata, smatramo da jedan od njih može dobro odigrati na poziciji zadnjeg veznog. To je jedna od trenerovih kombinacija. Mislim da smo dobili pravog igrača s velikim prvoligaškim istkustvom koji nam može pomoći. Možemo sada reći da imamo najjaču obranu u ligi",naglasio je direktor. 

"Drago mi je što sam se uspio dogovoriti sa svojim bivšim, sadašnjim i budućim klubom. Mislim da je ovo dobar potez za mene. Imao sam i nekih drugih kombinacija, ali, jednostavno, nisam želio čekati. Ja mislim da je najbolje bilo ostati u mom gradu još do lipnja i pomoći klubu koliko se može, da se izbori Druga liga i klub vrati tamo gdje mu je mjesto, u Prvu ligu na kraju. Fizička sprema nije sporna, jer pripreme sam prošao. Imao sam klub u Rumunjskoj s kojim sam radio, ali nisam se s njima uspio dogovoriti. Spreman sam, samo nedostaju natjecateljske utakmice, ali to će doći s vremenom",istaknuo je povratnik u matični klub Hrvoje Spahija. 

U klubu su napravili sve da Spahija stekne pravo nastupa već u prvom proljetnom kolu protiv Neretve: "Podnijeli smo zahtjev prema Međunarodnom odjelu HNS-a koji će od Turskog nogometnog saveza zatražiti brisovnicu. Radi se, dakle, o međunarodnim papirima i nadam se da ćemo sve uspjeti riješiti do prvog kola da Hrvoje već tada može imati pravo nastupa."

Direktor je izvijestio i o drugim novostima iz igračkog kadra: "Pekas je zatražio papire. Uz našu suglasnost ide u Zagoru, jer cilj nam je pomoći i Zagori da ostane u Trećoj ligi. Zelić, koji s nama nije prošao pripreme, isto je tražio papire, pustili smo ga da ide u Primorac iz Biograda. Obojicu ćemo pratiti i dalje. Knežić i Arambašić su se vratili u Vodice. Dobar rad i odličan napredak u ovom dijelu priprema pokazao je Alen Zoričić kojeg ćemo registrirati za nas. Volimo dati šansu svojim igračima, a ne nekima drugima koji nisu provjereni."

Mjesto  trenera  u prvoj momčadi od Rade Jovičića preuzeo  je Zoran Slavica. Razloge je pojasnio direktor Ljubičić: "Veliko hvala Radi Jovičiću za sve što je učinio za naš klub. Ali zbog financijskih razloga nismo u stanju financirati dva trenera golmana u cijelom klubu. Jovičić je u mirovini, a mi mu nismo u mogućnosti isplaćivati honorar, zajedno smo se dogovorili da njegovu funkciju trenera vratara u prvoj momčadi preuzme Zoran Slavica. On je zaposlenik kluba, pa će sada, uz brigu o vratarima u mlađim uzrastima, trenirati i vratare prve momčadi". 

Sutra je na rasporedu prijateljska utakmica u Dugopolju, u nedjelju igraju  u Biogradu protiv Primorca, a u utorak ogled protiv Solina.

Iz kategorije: Sport