Datum objave: 29. Siječanj 2014

HNK Šibenik od Fiorentine za Franu Bitunjca dobiva 200 tisuća eura

Nina Medić
Nina Medić

Trogodišnji ugovor o stipendiranju potpisan jučer između mladog igrača trećeligaša HNK Šibenika, Frane Bitunjca i talijanskog prvoligaša, Fiorentine klubu sa Šubićevca donijeti će 200 tisuća eura. Riječ je o stipendijskom, a ne profesionalnom ugovoru jer HNK Šibenik kao trećeligaš ne može potpisati profesionalni ugovor s prvoligašem. Ugovor stupa na snagu 1. srpnja, a dotad Bitanjuac i dalje ima pravo nastupa za šibensku momčad.

„Vrlo smo zadovoljni suradnjom kojom će profitirati Frane i njegova obitelj ali i naš klub jer će nam ovaj iznos jako pomoći u procesu preoblikovanja kluba i putu u drugu ligu“, rekao je na današnjoj press konferenciji Novica Ljubičić, direktor HNK Šibenik. Iznos od 200 tisuća eura, Talijani će HNK-u Šibenik isplatiti u tri rate: prvu u veljači, drugu u lipnju i treću u rujnu, a Bitunjac će do kraja domaćeg prvenstva nastupati u narančastom dresu, s time da će po 15 dana do kraja prvenstva provoditi u Šibeniku, a 15 u Fiorentini u njihovom kampu za obuku.

„Frane je mogao potpisati ugovor i samo otići, kao što su to prije napravili neki, ali bio je korektan i nije ostavio klub na cjedilu tako da smo postigli odličan dogovor čijim su ishodom svi zadovoljni.“ istaknuo je Ljubičić.

Zadovoljan je i sam Bitunjac koji u Fiorentinu neće ići sam, već će ga pratiti cijela obitelj: „Zahvaljujem se svima, kao prvo obitelji što me podržava, onda NK Dinari u kojem sam napravio svoje prve nogometne korake i HNK Šibeniku jer su bili korektni prema meni. Presretan sam što imam šansu igrati u jednom od najvećih klubova u Europi.“

„Franin talent je produkt prirode ali i produkt rada tima ljudi. On je jedan izvanredan momak, a osim što ima nogometni talent je i radišan i pristojan. Sada ima priliku raditi i napredovati u najboljim uvjetima“, istaknuo je Nikica Cukrov, trener HNK Šibenik. Inače talijanski skauteri Franu su uočili na nastupima mlade Hrvatske reprezentacije te su ga pratili više od godinu dana prije potpisivanja ovog ugovora.

Kako kažu čelnici kluba HNK Šibenik, Nikica Cukrov i Novica Ljubičić, ovo za šibenski klub možda nije najveći transfer, ali je transfer u najveći klub.

Na današnjoj press konferenciji Ljubičić je najavio i dolazak jednog uvaženog člana Fiorentinskog kluba, takozvanog „Oka Italije“ na proljeće u Šibenik, čije ime nije htio otkriti, koji će „ispitivati“ nogometnu situaciju u Šibeniku, pratiti rad nogometne škole itd. Dotični je nadimak stekao jer mu navodno dobre stvari nikad ne promiču.

 

Iz kategorije: Sport