Datum objave: 20. Siječanj 2014

HNK Šibenik od sada se oslanja na "proizvodnju" vlastitih igrača

Diana Ferić
Diana Ferić

Nikica Cukrov, trener HNK Šibenik prema Pravilniku o licenciranju, postao je i sportski direktor kluba, a bit će uključen i u rad s omladinskim pogonom jer je upravo proizvodnja vlastitih igrača, a ne dovođenje igrača sa strane cilj tog nogometnog kluba, kako doznajemo od v. d. direktora Novice Ljubičića:“Kao što u gospodarstvu nema razvoja bez proizvodnje tako s ei mi moramo orijentirati na naš omladinski pogon jer za dovođenje gotovih igrača više nema novca niti će ga u dogledno vrijeme biti“, ističe Ljubičić.

Na Šubićevcu je jutros održana konferencija za novinare povodom službenog početka priprema prve momčadi. Cilj i uprave i igrača je ulazak u Drugu hrvatsku nogometnu ligu, kako je rečeno. U momčadi više nisu Tomičić i Pek, ali su se vratili Fuštin i Bulat kojem nije uspio transfer u Albaniji. Novica Ljubičić ističe i kako su na probi Radić iz NK Dinare te Arambašić, Knežić i Zoričić iz NK Vodica. Na prozivci je jutros bilo 26 igrača. "Kada je riječ o pojačanjima koncentrirali smo se na igrače koji su u klubovima od Benkovca do Trogira. Pregovaramo s još nekim igračima, ali neka do dok ne vidimo rezultat ostane tajna“, dodaje Ljubičić.

Nogometaši Šibenika osim na Šubićevcu treniraju i u Vodicama zahvaljujući odličnoj suradnji s HNK Vodice.

Goran Pauk, predsjednik HNK Šibenik na jutrošnjoj je konferenciji za novinare kazao kako se stvari u tom klubu pozitivno razvijaju . Preoblikovanje je ju tijeku. Upisane su dionice u vrijednosti od oko 4,2 milijuna kuna, a računa se s tim da bi ostali dio do 6 milijuna kuna, ako bude potrebno, upisao Grad Šibenik.

FOTO: Arhiva

Iz kategorije: Sport