Datum objave: 16. Rujan 2012

Ivica Tucak - novi izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski stručnjak Ivica Tucak očekivano je izabran za nasljednika Ratka Rudića. Rudić je i službeno sportski direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza, dok su skupštinari odlučili da na mjestu predsjednika ostaje Riječanin Predrag Sloboda., prenosimo s tportala.
'Apsolutno, to je sasvim jedna druga priča i neću kriti da mi je od početka bavljenja trenerskim poslom jedina ambicija da vodim hrvatsku reprezentaciju, hvala Bogu, danas mi se to ostvarilo. Jedna posebna priča i velika odgovornost i jedna velika čast, pogotovo u trenutku kada je Hrvatska olimpijski pobjednik i nema razloga zaista za nikakvu zabrinutost, dapače, mislim da smo zaista na pravom putu i da nema razloga za nekakav presimizam, čak dapače, mislim da Hrvatska ima snagu da nastavi i dalje s postizanjem vrhunskih rezultata', zadovoljno je u razgovoru za Media servis ustvrdio stručnjak koji je od 2006. do 2009. godine uspješno vodio vaterpoliste Šibenika s kojima je izborio plasman u Ligu prvaka.

Nakon toga je s Jadranom iz Herceg novog osvojio po dva naslova pobjednika Jadranske lige i prvaka Crne Gore, kao i jedan kup. S juniorskom reprezentacijom Hrvatske bio je svjetski prvak (2009., Šibenik) i treći na EP-u (Beograd 2008.). Unatoč tome, neće mu biti lako naslijediti najtrofejnijeg vaterpolskog trenera na svijetu - Ratka Rudića.

'Sigurno da nije lako, ali o tome ne treba razmišljati. Ja razmišljam samo o tome da hrvatska reprezentacija nastavi ovdje gdje je, neću reći gdje je stala, nego gdje se i nalazi u ovom trenutku. Prema tome, da nastavimo s postizanjem dobrih rezultata. Smatram da za to zaista imamo sve preuvjete, znači da imamo jednu fantastičnu reprezentaciju koja će i dalje, znači puno tih igrača koji su bili u Londonu će i dalje nastaviti ovaj olimpijski ciklus. Da imamo jedno ustrojstvo saveza koje je zaista, na najvišoj mogućoj razini. A na koncu, moja je želja velika i energija je velika i želim da to sve skupa nastavi funkcionirati kako je bilo do sada. Ne treba se kažem, opterećivati s onime što je bilo prije, treba samo gledati naprijed, uvjeren sam da imamo snage i moći da nastavimo s dobrim rezultatima', kaže Tucak.

Rudić je prilikom svog odlaska najavio da se neće miješati u rad novom izborniku, a Tucak s druge strane vjeruje u dobru suradnju izbornika i sportskog direktora reprezentacije.

'Razloga za suprotno nema, s Ratkom sam odlično surađivao kao njegov pomoćnik, imamo zaista odlične odnose i bio bih zaista glup kada ne bi koristio savjete jednog takvog čovjeka, sportaša i trenera, kao što je Ratko. Prema tome, izuzetno mi je drago i to naglašavam da je on ostao u Hrvatskom vaterpolskom savezu na funkciji sportskog direktora i kažem, nastavit ćemo najnormalnije surađivati, prije svega, u interesu hrvatskog vaterpola', ističe Tucak.

Prvi ispit za novog izbornika bit će utakmice u skupini Svjetske lige. Već 31. listopada Hrvatska igra s Crnom Gorom, reprezentacijom koju Tucak iznimno dobro poznaje.

'31.10. nas čeka prva utakmica Svjetske lige s Crnom Gorom. Takmičenje koje će nam sigurno poslužiti da isprobamo neke varijante koje će nam biti potrebne za Svjetsko prvenstvo i Barceloni sljedeće godine. Nadam se da će puno tih igrača ostati u reprezentaciji. Naravno, kroz utakmice Svjetske lige otvorit ćemo prostor i nekim mlađim igračima. Tako da ima dovoljno vremena da se to sve skupa posloži i zaista nema razloga za nikakvu zabrinutost', ističe novi hrvatski izbornik.

Kompletan stručni stožer, otkriva Tucak, trebao bi biti poznat kroz idućih nekoliko dana.

'Razgovarat ću ovih dana sa Upravnim odborom i stručnim povjerenstvom. U glavi imam nekakvu zamisao kako bi to trebalo funkcionirati i tko bi trebao biti uz mene. Ono što je sigurno, nastavit ćemo surađivati s kondicijskim trenerom Perom Kuterovcem. On je zaista jedan vrhunski stručnjak. Stručnjak koji je, kao što se pokazalo na Olimpijskim igrama u Londonu, neophodan ovoj reprezentaciji, to je u ovom trenutku sigurno. Kažem, ove razgovore o drugim suradnicima ćemo napraviti ovih dana i mislim da ćemo i to kroz dva do tri dana pokušati definirati', zaključuje Tucak

Iz kategorije: Sport