Datum objave: 20. Kolovoz 2012

Šibenski "Vatreni" prvi u Hrvatskoj u malom nogometu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ekipa „Vatrenih“ iz Šibenika pod vodstvom Ivice Zorice osvojila je prvo mjesto na  završnica Sportskih igara mladih u malom nogometu za dječake rođene 2001. god. i mlađe  koja je održana proteklog vikenda u Splitu, a sudjelovali su predstavnici 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba.
Prvi protivnik Vatrenih u kvalifikacijskoj utakmici bila je ekipa pobjednika Varaždinske županije koja nije mogla parirati šibenskim dečkima, te je konačni rezultat bio 3:1 za Vatrene.U osmini finala Vatreni su odigrali još jednu rutinsku utakmicu i pobijedili predstavnike Osiječko-baranjske županije rezultatom 2:0.U četvrtfinalu na red je došla ekipa pobjednika Koprivničko-križevačke županije koju su mladi Šibenčani savladali rezultatom 2:1, te se tako našli među četiri najbolje ekipe na turniru.
Posljednjeg dana natjecanja  u polufinalu su igrali protiv prvaka
Sisačko-moslavačke županije i svladali ih s 2:0 i zasluženo se plasirali u veliko finale završnog turnira. amo ih je čekala ekipa pobjednika Dubrovačko-neretvanske županije.  Šibenski momci i tu su dokazali da su najbolji  i uz prezentaciju odličnog nogometa slavili su s  uvjerljivih 4:0 i zasluženo primili pehar pobjednika sportskih igara mladih.

Za ekipu vatrenih nastupili su:
gornji red s lijeva: Marko Žura, Duje Gulin, Ivan Nedoklan, Ante Bujas, Renato Josipović
donji red s lijeva: Mihael Zorica, Marko Bulat, Jure Vukšić (kapetan ekipe), Ivan Đaković, Ivan Abramović
voditelji:Ivica Zorica, Toni Nedoklan, Miroslav Vukšić

 

Iz kategorije: Sport