Datum objave: 16. Kolovoz 2012

Hajduk dug Šibeniku vraća držav -Šibenik privremeno bez suspenzije

Diana Ferić
Diana Ferić

Hajduk ostaje suspendiran sve dok iznos nešto manji od pet milijuna kuna ne uplati na račun državnog proračuna na račun duga prema NK Šibenik , a Šibeniku se zbog novonastalih okolnosti i činjenice da će novac na koji su računali za podmirenje dugova prema igračima otići na ime njihovih starih dugovanja prema državi, ostavlja vremena da pronađe drgi način da podmiri dug prema svojim igračima. To stoji u dopis s odlukama Disciplinske komisije koja se, pod predsjedanjem Tina Doličkog, sastala u ponedjeljak u Zagrebu. To znači da će nogometaši Šibenika smjeti odigrati utkamicu s Radnikom u drugoligaškom natjecanju.
Hajduk je na osnovu rješenja koje je donijela Porezna uprava – Područni ured Šibenik, a  po kojem taj klub  dug prema HNK Šibenik za transfer Ante Rukavine u Grčku mora platiti u korist Državnog proračuna tvrdio da time prestaje njihova  obveza prema Šibeniku te su tražili da im se skine suspenzija što nije prihvaćeno.
"HNK Hajduk treba svoje dugovanje prema HNK Šibeniku, umjesto tom klubu, platiti Poreznoj upravi, Državnom proračunu. HNK Hajduk na taj način umjesto HNK Šibenik plaća dugovanje koje HNK Šibenik ima prema Republici Hrvatskoj i tek kada HNK Hajduk plati predmetni iznos u Državni proračun, dug koji HNK Šibenik ima prema Republici Hrvatskoj će se za taj iznos smanjiti. Znači, tek kad HNK Hajduk predmetni iznos umjesto Šibenika plati u Državni proračun smatrat će se da je podmirio svoje dugovanje prema HNK Šibenik. S obzirom da HNK Hajduk to još nije učinio, nije se moglo niti utvrditi da je prestala suspenzija jer HNK Hajduk nije ispunio svoje obaveze koje proizlaze iz pravorijeka Arbitražnog suda HNS-a." , stoji u obrazloženju prve odluke Disciplinske komisije.
U vezi s obvezama HNK Šibenik zbog kojih su suspendirani zaključili su:"S obzirom da je HNK Šibenik svoje dugove namjeravao podmiriti putem potraživanja koje je imao prema HNK Hajduk, a da su sada ta potraživanja zaplijenjena od strane Porezne uprave – Područnog ureda Šibenik, ova Komisija privremeno odgađa primjenu suspenzije HNK Šibenik kako bi mu se ostavilo vremena da u novim okolnostima pokuša pronaći način isplate svojim vjerovnicima ili s njima pokuša zaključiti sporazume. Ako to ne uspije nakon ostavljenog roka suspenzija će ponovno nastaviti teći", stoji u dopisu koji  je Tin Dolički, predsjednik Disciplinske komisije HNS-a uputio „Hajduku“ i  Šibeniku.

Iz kategorije: Sport