Datum objave: 23. Srpanj 2012

Šestogodišnji kartingaš Franko Škugor zadržao drugo mjesto

Diana Ferić
Diana Ferić

Šestogodišnji član AKK Šibenik Franko Škugor zadržao je u ukupnom poretku drugo mjesto i nakon  5. utrke Sportstil kupa u karting sportu koje je proteklog vikenda održano u Ptuju. Natjecalo se 60 vozača i vozačica u 11 kategorija, a Franko je utrku završio na 4. mjestu. U predfinalnu utrke u klasi R-1 MINI 50 poveo je, ali je u žaru borbe došlo je do kontakta u oštrom lakat zavoju između njega i trenutno vodećeg u generalnom plasmanu Paola Puljka. Svi ostali natjecatelji prošli su ih za krug dok ih je sudac zavoja razdvojio te su dalje nastavili utrku. Uspjeli su se vratiti na 3. i 4. mjesto te tako završili predfinalnu utrku i osvojili vrijedne bodove. U utrci klase R-1 MINI 50 Franko je startao s 4. pozicije.
Nije imao uspješan start i morao se cijelu utrku probijati sa zadnje pozicije, ali je uspio završiti na 4. mjestu, par tisućinki zaostajući za trećeplasiranim natjecateljem.
Sljedeća utrka po kalendaru Sportstila je  4. kolovoza 2012 god. u Italiji, u regiji Cividale staza Alberone. Sponozori  malog  uspješnog kartingaša su JADRANSKA BANKA ŠIBENIK, AUTO CENTAR ŠIBENIK,TEHNO JELČIĆ, ŠKOLA KOŠARKE DRAŽEN PETROVIĆ i OBITELJ ČUDINA.

Iz kategorije: Sport