Datum objave: 25. Lipanj 2012

Šestogodišnji kartingaš Franko Škugor briljirao i u Novom Marofu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šestogodišnji Franko Škugor, karting vozač AKK Šibenik nastupio je ovog vikenda na međunarodnom SPORTSTIL CUP-u na jednoj od najbolje uređenih staza u Novom Marofu, a u svojoj klasi R1 Mini -50  dominirao  je gotovo na svim treninzima, priopćili su iz tog kluba.
Finalnu utrku Franko je startao s treće pozicije i u žestokoj borbi završio  na drugom mjestu. Dobio je odnosno izvukao iz šešira novi motor iz paketa koji nije korišten do sada na utrkama te je platio cijenu razrađivanja motora i bio sekundu i pol sporiji po krugu. Franko je pokazao izuzetnu tehničku uglađenost savladavanja zavoja i ostao na drugoj poziciji cijelu trku.  Trenutno zauzima  generalno drugo mjesto.Sljedeća utrka u kalendaru je 21. srpnja u Ptuju.
Glavni pokrovitelj Frankovog sudjelovanja na ovom natjecanju je ŽUPANIJA ŠIBENSKO- KNINSKA. Potporu je pružila TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ŠIBENIKA i, već tradicionalno, ŠKOLA KOŠARKE DRAŽEN PETROVIĆ koja je ustupila svoje vozilo za prateće vozilo, a Franku i njegovoj ekipi  na natjecanjima služi kao apartman za spavanje te mehaničarska radionica i kuhinja.


Iz kategorije: Sport