Datum objave: 30. Ožujak 2012

Split slavio protiv Jolly JB - e 86:77

Diana Ferić
Diana Ferić

Niti u večerašnjoj, četvrtoj utakmici u 1. Hrvatskoj košarkaškoj ligi ekipa Jolly Jadranske banke nije uspjela pobjediti, dok su Splićani zabilježili treću uzasopnu pobjedu. KOšarkaši Splita su, kavla portal košarka.hr   u susret ušli "pod ručnom" što su gosti iskoristili i poveli 5:1 (svih pet poena Puljko), ali nije dugo trebalo Žutima da uđu u pravi ritam. Iskontrolirali su skok, a u napadu su Babić i Sobin donijeli vodstvo 13:7 u 6. minuti. U tim su trenucima Šibenčani ostali bez Puljka koji je šepajući napustio parket, ali to ih nije omelo da preko Vrsaljka u završnici prve četvrtine (u kojoj je Žute koševima držao Najev) opet vrate prednost (21:18).

Tricom Petanija gosti su sredinom druge četvrtine došli do svoje najveće prednosti (30:25), no odgovara Mimica svojom drugom tricom u ovom periodu, te uz pomoć Vujčića i Dijana donosi izjednačenje (32:32). Nakon toga se sve do kraja prvog poluvremena igralo vrlo izjednačeno. Laganu prednost pred odlazak na odmor imali su Bavčevićevi puleni koji su do konačnih 41:38 došli atraktivnim alley-oopom u izvedbi Babića i Vujčića, te ubačajem Sobina na asistenciju Subotića.
I u trećoj četvrtini vladala je velika izjednačenost. Momčadi su se stalno izmjenjivale u vodstvu, a niti jedna se nije sve do 28. minute uspjela odlijepiti na prednost veću od tri poena. Tada Vujčić jednom upošljava Sobina, drugi put Babića, dok Mimica pogađa četiri slobodna bacanja za 60:54, te domaći pred posljednju četvrtinu vode 63:58.
Tricom Subotića Split dolazi do svoje najveće prednosti (66:58), ali odlični Vrsaljko ne dopušta da domaći prelome utakmicu, te u 34. minuti vraća goste na 68:65. Uslijedilo je nekoliko promašenih trica na obje strane (Mimica, Grgurević, Petani, Mrva), tako da je odluka o pobjedniku prolongirana do posljednje dvije minute u koje se ušlo s prednošću Splita 77:71.  Ključnu tricu ubacio je Subotić na desetu asistenciju Vujčića (80:73), a na drugoj strani Josipović promašuje tricu. Konačnih 86:77 postavili su Subotić i Mimica pogodivši šest od šest slobodnih bacanja.
Kod Žutih je Mimica ubacio 21 poen, Sobin 13 (10sk), Subotić 12 (4sk), te Vujčić (10as) i Babić po 11 poena. Najefikasniji u poraženoj momčadi bili su Vrsaljko (17p, 7sk), Katura (15p) i Ross (13p, 5sk)., prenosimo s portala košarka.hr.

Foto: Dalmacija News
 

Iz kategorije: Sport