Datum objave: 05. Rujan 2015

Optika „Petra“- najbolji put do dobrog i zdravog vida

Diana Ferić
Diana Ferić

Optika „Petra“ kao spoj znanja, iskustva, obiteljskog poduzetništva i vrhunske suvremene tehnologije i postignuća u izradi naočalnih leća, jedinstven je optički centar u Šibeniku i Šibensko – kninskoj županiji. Stvorili su ga Josipa i Željko Žugor u trenutku kada su se odlučili poslovno osamostaliti i krenuti svojim putom u pružanju optičarskih usluga i zdravlja vida. Svoj prvi optički centar otvorili su u Drnišu, a potom u Vodicama i Šibeniku. Danas optički centar „Petra“ ima etablirane optičke centre u Drnišu i Šibeniku u kojima rade četvero stručnih i educiranih djelatnika te liječnik oftalmolog.
-Počeli smo se razvijati prije osam godina kada smo supruga i ja preselili iz Zagreba u Šibenik, smatrajući da je upravo Šibenik i Šibensko – kninska županija pružaju izvrsne mogućnosti za razvoj ovog specifičnog poduzetništva, - kazao nam je Željko Žugor, osnivač optičkog centra „Petra“.
Željko se školovao u Zagrebu u visoko cijenjenom institutu „Ruđer Bošković“, a zvanje majstora očne optike stekao je nakon petogodišnjeg rada u jednom najboljih hrvatskih optičkih centara „Kraljević“ u Zagrebu. Po preseljenju u Šibenik Željko je radio optici „Topić“. Uz rad se nastavio usavršavati, usvajati nova znanja o očnom zdravlju i pratiti razvoj tehnologije izrade naočalnih leća te se, u trenutku kada je osjetio da u toj djelatnosti može ponuditi više uz primjenu naprednih metoda i suvremeniji odnos prema osobama koje žele poboljšati vid ili čuvati očno zdravlje, odlučio osamostaliti.
-Imao sam svoju poslovnu i stručnu viziju. Vidio sam u svojoj struci stvari koje se mogu promijeniti, poboljšati i unaprijediti, a imao sam na umu i drukčiju filozofiju pristup ljudima, profesionalnu, ali prisnu i neposrednu. Osim toga shvatio sam da ću tek kada se osamostalim moći nastaviti pratiti razvoja tehnologije, napredak instrumenata i novih materijala, prilagođavati se svjetskim trendovima i djelatno u praksi primjenjivati sve ono što donosi napredak struke. Ukratko da ću moći raditi svoj posao na obostrano zadovoljstvo težeći izradi što je moguće savršenijih naočalnih leće te ponuditi bolju zaštitu zdravlja oka i vida, - objasnio nam je Željko Žugor, svoju stručnu i poslovnu viziju koja ga je dovela do odluke da stvori optički centar „Petra“ u kojemu je moguće obaviti sve što je potrebno od najsitnijih popravaka naočala preko oftalmoloških i optometrijskih pregleda do izrade najzahtjevnijih multifokalnih progresivnih leća.
Optika „Petra“ imam svoje dobavljače iz Njemačke i Francuske koji su u toj domeni vodeći u svijetu, a raspolaže najpreciznijim uređajima za brušenje i obradu naočalnih leća koji su zadnja riječ tehnologije i računarstva pa se može pohvaliti izradom najkvalitetnijih naočala koje je danas moguće dobiti. To zahtijevan posao koji traži znanje, iskustvo i odgovarajuću opremu te visoko kvalitetne materijale od kojih se izrađuju leće. Sve to optika „Petra“ ima i sa zadovoljstvom, uz jamstvo kakvoće, pruža korisnicima svojih usluga. a.d.v.

Optika „PETRA“
Bana Ivana Mažuranića 3a, Šubićevac, pokraj crkve
Mobitel: 091 601 40 00
Telefon: 022 335 703
 

Iz kategorije: Sponozirani članci