Datum objave: 01. Rujan 2023

SPOMENAR / Nakon uspješne kupališne sezone na Jadriji počela restoranska rasprodaja: naručiš janjetinu dobiješ juhu, salatu i 2 decilitra vina ili pola litre piva besplatno.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon uspješne kupališne sezone i nezapamćene posjećenosti kupališta Jadrija uslijed nesnosnih vrućina, počela je restoranska rasprodaja. Vlasnik restauracije „Jadrija” Šime Marenzi javio je raspusni cjenik i izvanrednim sniženjima i izvrsnim povoljnostima. Po Marenzijevoj odluci tko naruči porciju pečene ili lešo janjetine dobije juhu, salatu i dva decilitra šibenskog crnog specijala ili pola litre Sarajevskog piva besplatno. Ista je stvar s lešom govedinom s tim da je uz nju osim vina, juhe i salate besplatan i kuhani krumpir s kapulom. Najpovoljniji je bečki odrezak jer uz njega besplatno idu juha, pire krompir, salata i kolač po izboru. Ribe je u izobilju. Sve vrste naručuju se po istoj cijeni bilo pečene bilo lešane. Uz ribu je besplatna blitva i tri decilitra vina, a i juha ako je ima.

Uz sve što se naruči idu besplatno i dvije fete kruha. Tko hoće može naručeno + besplatno ponijeti sa sobom kući. Brojnost porcija nije ograničena.

Jadrija 1. rujna 1934.

Iz kategorije: Spomenar