Sidebar Menu

Datum objave: 02. Kolovoz 2023

SPOMENAR / Gradska uprava Šibenika zapošljava redare koji će iz potaje promatrati kako Šibenčani bacaju smeće i prijavljivati prekršitelje koje će odmah kažnjavati redarstvo i policija.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradska uprava Šibenika uposlila je veći broj redara-promatrača koji će iz potaje kontrolirati kako Šibenčani bacaju smeće i prolijevaju li nepotrebno pitku vodu. Redari-promatrači s posebnom će pažnjom nadzirati tko baca smeće kroz prozor, a najstrože će nadzirati Šibenčane koji za sobom ne zatvaraju javne česme nego ostavljaju da voda teče i otječe u kanalizaciju. Redari koji rade iz potaje prekršitelje će odmah prijavljivati gradskom redarstvu koje će u razrezivanju novčanih kazni bez prethodnih opomena djelovati u suglasju s policijom. Za građane koji ne budu mogli ili ne budu htjeli platiti kaznu za nepropisno bacanje smeća, bacanje smeća kroz prozor i rasipanje pitke vode, osigurana je prostorija pri općinskom zatvoru za pritvor od 3 do 15 dana ovisno o težini komunalnog zlodjela koji počine.

Šibenik, kolovoza 1931.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.