Sidebar Menu

Datum objave: 14. Svi 2021

SPOMENAR / U Šibeniku počeo nogometni rat. Grad treba dva nogometna kluba, ali za oba nema dovoljno - publike.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Žestoko su se sukobili šibenski nogometaši. Pravi rat rasplamsao se između nogometnih klubova "Šibenik i "Osvit" nakon što je "Osvit" objavio da mu u goste na prijateljsku utakmicu dolazi ni manje ni više nego zagrebački HAŠK. To samo po sebi ne bi bio problem da "Osvit" nije tempirao dolazak HAŠK-a baš na dan kada "Šibenik" velikim turnirom otvara svoje novo, moderno i po propisima opremljeno igralište koje je sam uredio. Sukobi između "Šibenika" i "Osvita" potiho traju od osnutka "Šibenika" kojeg Šibenčani zovu i "Radnički" jer ga je osnovalo šibensko radništvo kontra "Osvita" koji se deklarira kao građanski klub.
U nogometnom klubu "Šibenik" smatraju da je "Osvit" namjerno pozvao HAŠK-a baš na dan kada oni otvaraju svoj stadion da im napakosti i nanese materijalnu štetu jer je sigurno da neće prodati onoliko ulaznica koliko su planirali. S druge strane "Osvit" se pravda da je gostovanje HAŠK-a ranije planirano i da je taj dan jedini termin kada ekipa iz Zagreba može doputovati u Šibenik. Jedino u čemu se "Šibenik" i "Osvit" slažu je nemoguće obje nogometne priredbe održati u istom, danu. Isto tako "Šibenik" i "Osvit" slažu se da Šibeniku i šibenskoj općini trebaju dva nogometna kluba i da za oba ima mjesta, ali da je problem u tome što Šibenik za dva nogometna kluba nema dovoljno publike.

Šibenik 14. svibnja 1936.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.