Sidebar Menu

Datum objave: 25. Veljača 2020

KAKO JE TO NEKAD BILO / Pogledajte kako su se kostimirali Šibenčani za maškare prije dvadesetak, ali i prije sedmdesetak godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon skandala s Krnjama na nekim maškarama svi se pitaju tko će biti Krnje na današnjim maškarama u Šibeniku. Vjerojatno ništa provokativno ni skandalozno jer poznato je da od lani u Šibeniku nema paljenja Krnje.

Šibenske su se gradske maškare posljednjih godina pretvorile u dječje maškare. To nekada nije bilo tako. Nekada je za njih živio cijeli grad,a završnica je bio ples pod maskama u hotelu Krka.  U Fotogaleriji pogledajte kako su šibenska maškare izgledale kada je ta tradicija bila obnovljena krajem devedesetih godina odnosno kakvi su kostimi bili nekada davno, između dva svjetska rata, a fotografije koje koristimo su iz arhive Foto Hella Bulat, na kojima su i djeca obitelji Zelalija Zulijani te  Neve Baranović. jedne od inicijatorica obnove tradicije maškara u Šibeniku nakon Domovinskog rata.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.