Datum objave: 06. Travanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: Filmska poslastica za Šibenčane koji vole erotiku, lijepe scene, finu glumu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani koji vole erotiku, lijepe scene i finu glumu nisu propustili kino poslasticu, od njemačke cenzure zabranjivani film "Extase" Gustava Machatyja u kojem se gola pojavljuje predivna glumica Heidy Lamar u naručju hrvatskog glumca Zvonimira Rogoza.
Šibenčani su razgrabili ulaznice za "Exstase", ali tek nakon što su se uvjerili da će film biti prikazan u cjelovitoj, a ne cenzuriranoj verziji. Bili su u strahu da su iz filma izbačene ključne scene jer je kopija nabavljena u Njemačkoj gdje je taj film na crnoj listi.
Iako je "Extase" stigao u Šibenik sa sedam godina zakašnjenja to nije ni umanjilo zanimanje šibenske filmske publike za film čuven po antologijskim scenama u kojima se glavna glumica Hedy Lamar pojavljuje gola pa čak u jednom trenutku simulira spolni odnos.
Rasprodane ulaznice nisu zadivile dežurne  analitičare šibenske stvarnosti. Oni su otvoreno sumnjali da Šibenčane zanima priča o mladoj ženi koja tek nakon vjenčanja shvaća da njen brak neće biti spolno konzumiran pa započinje vanbračnu vezu s građevinskim radnikom. Vijeće šibenskih mudraca koje se okuplja ispred kavane "Medulić" ocijenilo je da je tom filmu osuda pape Pia XI. i američke Katoličke legije pristojnosti, samo povećala popularnost, te da Šibenčane uopće ne zanima radnja nego samo žele vidjeti golu gospođicu Lamar kao da na Jadriji ne mogu vidjeti bolje i više od onog što ih tako jako zanima.
Bilo je to na današnji dan 6. travnja 1940. godine. 
 

Iz kategorije: Nostalgija