Datum objave: 14. Studeni 2019

REFERENDUM / Trebaju li Šibeniku njegov Muzej sporta i Kuća šibenske sportske slave?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Treba li Šibenik kao grad sporta, bogate sportske tradicije i uspješnih sportaša koji su bitno pridonijeli razvoju i popularizaciji sporta i fizičke kulture u Hrvatskoj, Europi i svijetu, svoju sportska baština trajno čuvati i prezentirati u vlastitom Muzeju sporta i zaslužuju li njegovi zaslužni sportaši mjesto u Kuću šibenske slave (Hall of fame)?

Je li Vaš odgovor na ovo pitanje pozitivan ili imate drukčije mišljenje? O tome otvaramo referendum na našem Facebooku, a usporedo s raspravom počinjemo puniti naš virtualni Muzej sporta & Kuću šibenske sportske slave, sportašima i sportskim djelatnicima i klubovima za koje mislimo da u njima zaslužuju svoje mjesto.

Glavno pitanje je:

Treba li Šibenik imati svoj Muzej sporta i Kuću šibenske sportske slave?

A poticajna potpitanja su:

Postoji li u Hrvatskoj manji grad od Šibenika koji je imao više uspješnih sportaša i klubova?

Treba li Šibenik čuvati svoju sportsku baštinu ili ona nije dovoljno značajna da bi je se čuvalo i pokazivalo?

Ima li smisla šibensku sportsku baštinu i tradiciju isticati kao simbole zavičajnog i nacionalnog identiteta Šibenika i Šibenčana?

Da li bi Muzej sporta i Kuća šibenske sportske slave imali pozitivan utjecaj na obogaćivanje turističke ponude i razvoj sporta kao djelatnosti koja može pozitivno utjecati na razvoj sporta i gospodarstva?

Da li bi dodjela nagrada najboljim sportašima, klubovima i djelatnicima imala veću vrijednost i značaj kada bi je se dodjeljivalo u poticajnom ambijentu Muzeja sporta ili Kuće šibenske sportske slave?

Budući da Muzej sporta Šibenik i Kuća šibenske sportske slave još nisu dobili svoju konkretnu "kuću", časopis "Volim Šibenik", medijska tvrtka mOK d.o.o, portal www.mok.hr, časopis "Volim Šibenik" i Udruga "Volim Šibenik" pristupili su osnivanju virtualnog Muzeja sporta Šibenik i Kuće šibenske sportske slave  sa željom se da se oni  uz pomoć, suradnju i podršku svih koji vole Šibenik, grad sporta i ponosne sportske tradicije s vremenom pretvore u stvarne institucije.

Iz kategorije: Muzej sporta