Datum objave: 12. Srpanj 2021

KINO TESLA PRIKAZUJE / Klapa „Šibenik” zapjevala je u restoranu „Uzorita” na snimanju dokumentarnog filma o sebi i zlatnim godinama šibenske klapske pjesme.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska radiotelevizija Redakcija Kultura – Emisije pučke i predajne kulture koje vodi urednik dr. Aleksej Pavlovsky, snimila je u Šibeniku i Omišu dokumentarni film o klapi „Šibenik”, jednoj od najboljih i najslavnijih dalmatinskih klapa svih vremena, šibenskoj i hrvatskoj glazbenoj i kulturnoj instituciji koja je pjesmom trajno obilježila Šibenik i Hrvatsku te pronijela slavu klapske pjesme širom svijeta. Dokumentarni film prema scenariju i novinskom istraživanju novinara i publiciste Stanka Ferića te tekstovima objavljenim u časopisu „Volim Šibenik” snimila je ekipa koju predvode redateljica Milka Barišić i direktor fotografije Marko Jerbić: snimatelj Alan Šimunović, majstor tona Blaž Andračić, majstor rasvjete Vedran Živičnjak, asistentica redatelja Žaklina Komljen. Urednik je Aleksej Pavlovsky, a producentica Sanja Ivančin.

U filmu riječju i pjesmom sudjeluje postava klape „Šibenik” iz njinih najslavnijih i najplodnijih dana dana: Rade Koštan, Branko Bubica, Zvonko Najev, Anton Bataljaku, Dinko Gojanović Rakić, Zoran Grubišić i Ante Barbača te instrumentalisti Miha Vodišek, Vedranko Šikić Balara, Mate Višić i Ante Jelić Brico. O klapi „Šibenik” njenom radu, glazbi i stvaralaštvu te suradnji s Arsenom Dedićem govorio je skladatelj Dušan Šarac, a na razne načine o njoj i njenoj neprolaznoj slavi govorili su brojni Šibenčani.
Tijekom snimanja klapa „Šibenik” je na oduševljenje svih koji su imali sreću zateći se u pravom trenutku na pravom mjestu pa su to mogli čuti, zapjevala s puno emocija i žara. Nakon „koncerta” ispred kavane „Medulić”, na stare dane podsjetila je pjesmom i kultnom šibenskom restoranu „Uzorita”.

Sve o klapi „Šibenik” možete pročitati u časopisu „Volim Šibenik” broj 48 – 49 na online kiosku:

ČASOPIS "VOLIM ŠIBENIK" NO 48 - 49 - KLAPA ŠIBENIK

 

Video

Iz kategorije: Multimedia

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3